NYHET: Dio hyllas av musikeliten på nya albumet “This is your life”

"This is your life" består av coverlåtar av Dios bästa verk presenterade av bland annat Metallica, Motörhead, Scorpions, Corey Taylor och Tenacious D. Syftet är att bidra till Ronnie James Dio's Stand Up and Shout Cancer Fund. Musiklegenden förlorade kampen mot magcancern år 2010.

Annons 

 

DioThisisYourLife

Ronnie James Dio är en av våra mest älskade musiker genom rockhistorien. Hans gåvor som sångare och låtskrivare har varit självklara genom hans resa med Rainbow, Black Sabbath, Heaven and Hell eller som ledare av hans eget band Dio. För att hylla en av rock'n'rollens mest talangfulla musiker har en grupp välkända musiker gått ihop för att skapa ett hyllningsalbum i hans ära. Albumet heter "This is your life" och består av 13 coverlåtar presenterade av bland annat Metallica, Motörhead, Scorpions, Corey Taylor, Tenacious D , Rob Halford, Halestorm och Anthrax. Skivan produceras av Dios fru och tidigare manager Wendy Dio

"The Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund" har redan samlat in mer än 600,000 dollar. Pengarna som samlats in hittils har bidragit till cancer forskningen genom "T.J.Martell Foundation for Cancer, AIDS and Leukemia Research" och "The gastric cancer research unit of the M.D Anderson Cancer Center" i Houston. På samma plats där Ronnie behandlades för sin magcancer under sina sex sista månader i livet. 

RONNIE JAMES DIO: THIS IS YOUR LIFE 
Track Listing

1.  "Neon Knights" – Anthrax*
2.  "The Last In Line" – Tenacious D* 
3.  "The Mob Rules" – Adrenaline Mob
4.  "Rainbow In The Dark" – Corey Taylor, Roy Mayorga, Satchel, Christian Martucci, Jason  Christopher*
5.  "Straight Through The Heart" – Halestorm* 
6.  "Starstruck" – Motörhead with Biff Byford*
7.  "The Temple Of The King" – Scorpions*
8.  "Egypt (The Chains Are On)" – Doro
9.  "Holy Diver" – Killswitch Engage
10. "Catch The Rainbow" – Glenn Hughes, Simon Wright, Craig Goldy, Rudy Sarzo, Scott Warren*
11.  "I" – Oni Logan, Jimmy Bain, Rowan Robertson, Brian Tichy* 
12.  "Man On The Silver Mountain" – Rob Halford, Vinny Appice, Doug Aldrich, Jeff Pilson, Scott Warren*
13.  "Ronnie Rising Medley (Featuring A Light In The Black, Tarot Woman, Stargazer, Kill The King)" – Metallica*
14.  "This Is Your Life" – Dio

Den sista låten på skivan finns där för att påminna oss om att vi aldrig kommer höra en röst som Dio's igen.


Albumet finns tillgängligt från och med den 2-a april genom Rhino

Relaterade artiklar