NYHET: King Diamond tar demonisk show till Grönan

Det kultförklarade heavy metal-alteregot King Diamond gör sin enda Sverigespelning på Stora Scen i sommar. Han är känd för sina spektakulära scenshower, ockulta texter och teatrala framträdanden. Den 25 juli kl. 20.00 bjuder King Diamond Gröna Lundspubliken på en demonisk show utan dess like.

Annons 

 

King Diamond

King Diamond är utan tvekan en av heavy metal-världens mest unika personligheter, med sin extrema falsettsång, ikoniska facepaint och konceptuella låtar. Innan hans alterego King Diamond gjorde solokarriär, var han frontfigur i det legendariska bandet Mercyful Fate. Han har delat scen med både Metallica och Ozzy Osbourne och 2009 dök hans karraktär upp tillsammans med Motörheads Lemmy Kilmister i Playstationspelet ”Guitar Hero: Metallica”. King Diamonds senaste album från 2007 ”Give me your soul…please” blev nominerad till en Grammy och efter ett par års turnéuppehåll är han nu tillbaka med en mer skräckinjagande scenshow än någonsin. Den 25 juli kl. 20.00 kliver King Diamond ut på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

– Att se en konsert med King Diamond är som att bli nedbjuden till helvetet för en teaterföreställning, där orkestern spelar hård heavy metal. Det är inte bara en konsert, det är en oförglömlig upplevelse, säger Kenny Mattsson, programchef på Gröna Lund. 

King Diamond med band är: 
Sång – King Diamond 
Gitarr – Andy La Rocque 
Gitarr – Mike Wead 
Bas – Hal Patino 
Trummor – Matt Thompson 

Relaterade artiklar