SKIVRECENSION: RAUBTIER – Pansargryning

Gör er redo för Raubtier som nu är aktuella med sin fjärde platta ”Pansargryning”. Haparandatrion är nu tillbaka starkare än någonsin. Efter 2012 års succé ”Från Norrland Till Helvetets Port”, vill de åter igen släppa lös rovdjuret.

Annons 

 

Raubtier-Pansarbrytning

Efter ett lugnt 2013 med endast två festivalspelningar i bagaget, är det nu äntligen dags att presentera det nya och färska materialet som bandet spikat ihop hemma i Norrland. Resultatet blev albumet Pansargryning, ett album som handlar om, som Hulkoff själv beskriver det, den hårda, krassa och bistra verkligheten i dagens samhälle.

"Livet är en resa genom ingen mans land".
Öppningsspåret Dieselrök är utmärkt val av första låt, ett kraftfullt stycke som är en tribute till den tidiga thrash-metalen som skakade om våra hjärnceller i våra ungdomliga huvuden och lämnade bestående men, så beskriver banden själva låten.

Låtar som Pansarmarsch, Från Min Kalla Döda Hand och Bränder följer och håller måttet på Raubtiers klassiska sound, tungt skit som ger dig nackskador.

"Grönland är vackert och säkert ett bra ställe för den som vill frysa ihjäl".
Första singeln Qaqortoq som för mig kan vara det bästa bandet har gjort hittils. En låt som har det bästa, tyngden, melodin och trycket.

Plattan gästas också av sångaren och trummisen och numera rocklegenden Snowy Shawn på låten Opus Magni. Ett tungt riff med en refräng som slår det mesta.

"Så Länge Det Finns Liv Finns Det Hopp, Innan Löven Faller"
Sista låten och den enda kärleksballaden på albumet är ”Innan Löven Faller”.
Ett perfekt avslut på ett stenhårt album från rovdjuret från Norrland, nu väntar bara en långturné i Februari och Mars där jag kommer närvara för att beskåda lite nya låtar live och en sak är säker, det finns inte en chans jag kommer bli besviken

Kolla även in smygpremiären Rockbladet.se bjöd på här i helgen.

 

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.berqvist@rockbladet.se)
BAND: Raubtier
ALBUM: Pansargryning
RELEASEDATUM: 2014-02-05
BETYG: 9/10
BÄSTA LÅT: Qaqortoq

 

LYRIC VIDEO – Qaqortoq

 

BANDFAKTA – RAUBTIER


MEDLEMMAR

Pär Hulkoff – Gitarr & Sång

Jonas Kjellgren – Bass

Mattias ”Buffeln” – Drums

Raubtier Promo i Södertälje

DISKOGRAFI
Det Finns Bara Krig – 2009
Skriet Från Vildmarken – 2010
Från Norrland Till Helvetets Port – 2012
Pansargryning – 2014

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar