INTERVJU: Göteborgsbandet Agaze spelar in en ny platta

Jag träffar tre av killarna från Göteborgsbandet Agaze på Top Floor Studios där inspelningen av debutalbumet är i full gång. Idag sätter man bas (Simon Johansson), lite gitarr (Daniel Nilsson) och sångaren Zeb Borg är också på plats.

svartvitt (2 av 2)
(Simon, Daniel, Zeb och studiovovven Zappa)
 

Ni är mitt i inspelningen av debutplattan. Går det som planerat?

Zeb: Det går fint, bättre än förväntat. Det tar väl lite längre tid än tänkt men hellre kvalité än att hasta!

Daniel: Ja, vissa låtar har vi gått in på lite extra för att det verkligen ska låta så bra som möjligt, det får ta den extratiden.

 

Hur många låtar blir det?

Simon: Det blir 9 låtar totalt.

 

Vem skriver låtarna?

Daniel: Alla är inblandade. Någon kommer med ett tänk och sedan är alla med och utvecklar det.

Simon: I huvudsak så kommer Daniel eller Eric med ett riff och vi andra ger vår input på det och så bygger vi vidare.

Zeb: Det är framför allt jag som skriver texterna men de andra tycker till där också. Så alla är verkligen inblandade i låtarna.

 

Några planer för när och hur plattan ska släppas?

Zeb: Tanken är att få allt klart och släppa singel och video till sommaren och sedan släppa plattan under slutet av året. Vi hoppas kunna använda materialet för att sälja in oss då vi ännu inte har ett bolag för att ge ut albumet.

 

 

Kan ni säga något om det senaste året för AGAZE?

Simon: Vi har utvecklats som band och det känns som det gått snabbt framåt. Vi har haft några spelningar i Göteborg (Brewhouse, Sticky top floor) och varit ute på en liten miniturné vilket har varit jäkligt kul för oss som band och polare. Innan dess hade vi fått in våra senaste medlemmar i bandet, Eric Rydén på gitarr och Håkan Strind (One Without, Debbie Ray) på trummor. När Håkan hoppade in i maj förra året så var det som att sista pusselbiten var på plats och bandet kändes komplett.

Zeb: Ja, i och med Håkan så var vi äntligen 5 likvärdiga idioter som kan stå och skrika på varann med ett smile, haha..

Daniel: Vi är på samma nivå allihop och vi umgås även privat, utanför Agaze, så vi känner varandra utan och innan vilket gör att vi till exempel vet hur vi alla funkar nu när vi ska spela in.

Simon: Det blev lite av ett uppehåll för bandet förra året också eftersom Håkan var bortrest ett par månader men nu är det fullt ös igen.

 

Vad väntar härnäst?

Simon: En spelning på Göteborgs Rockfest på Sticky Fingers! En tvådagars festival med bland annat Bullet, Bonafide, Supercharger och Seventyseven.

Daniel: Det blir som att fira lite att vi är klara i studion, ska bli grymt kul! Sedan är det dags för det administrativa, planera inför videoinspelning, marknadsföring och så vidare.. Plus att få klart mix och mastering och trycka skivan då så klart.

 

Några planer i samband med skivsläppet?

Zeb: Målet är som sagt att få släppt skivan i slutet av året och det vi allra helst skulle vilja är att komma ut på Europaturné med något större band så att vi får en chans att visa upp vår musik. 

Simon: Vi vill också kunna använda albumet för att försöka sälja in oss på festivalgig.

 

Hur skulle ni själva beskriva er musik för den som inte hört er än?

Zeb: Det är svårt att sätta namn på vår musik men ett slags kombinerad groovemetal/hårdrock. Tänk Pantera, Hardcore Superstar, Danko Jones och Foo Fighters.

 

Då tackar jag för mig och önskar er stort lycka till med allt!

Tack själv och vi passar på att välkomna alla att komma till Göteborgs Rockfest och ta chansen att höra oss live! Den som vill kan kolla in vår studiodagbok samt följa oss på instagram. Och Håkan hälsar säkerligen också att man ska käka mer sallad. Grönsaker är bra för en!

 

SKRIBENT & FOTO: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
INTERVJU: Agaze

 

BANDFAKTA – AGAZE

MEDLEMMAR
Zeb Borg: Sång
Daniel Nilsson: Gitarr
Eric Rydén: Gitarr
Simon Sez: Bas
Håkan Strind: Trummor

| FACEBOOK | HEMSIDA |

 

AGAZE – SPOTIFY

 

Relaterade artiklar