KONSERT: Mustasch & Eat The Gun – Tyrol – 20/3

Mustasch har funnits rätt länge på den svenska hårdrockscenen. För varje platta har den trogna skaran fans eskalerat. Med hela 16 år i branchen och tio plattor i bagaget har de etablerat sig i Sverige och utomlands. Låtar som "Black City", "6:16", "Double Nature", "Bring Me Everyone" och "Featured And Hatred" har sällan lämnat någon oberörd. Ikväll är allt som vanligt bortsätt från att Ralf har skaffat sig en peruk och skippat den välkända mustaschen, han är en trendsättare helt enkelt. 

Annons 

 

Annons 

 

Annons 

 

20032014-Mustasch-Tyrol-JS-_DSC7847

Efter att Eat The Gun bjudit på sina låtar omges hela lokalen av ett mörker och bringar in de ekande tonerna utav ett Mustasch-intro för att sedan övergå till kvällens första låt "Feared and Hated". Scenen är enkelt dekorerad med en backdrop, några mickar och ett trumsett. Ljussättningen dominerar i olika färgskepnader.

Ralf behöver inte anstränga sig för att få med sig publiken redan från första början, ingen större överraskning. Allt känns genomtänkt och planerat in i minsta detalj. Sedan kommer överraskningen för oss alla på Tyrol, bandet tar en timeout under "Homophobic/Alcoholic". Ralf går fram till scenkanten och drar upp mig på scenen, han tycker att jag ska få fota hans vänner och publiken ur ett helt annat perspektiv än vad jag är van vid. När han anser att jag genomfört mitt uppdrag tackar han och jag hoppar ner i diket återigen. Jag packar ihop mina saker och beger mig ut i mörkret denna torsdagskväll. Denna upplevelse kommer jag att leva länge på. 

Mustasch behöver inte ha pyroteknik eller en påkostad scenshow för att ha en publik som älskar dem. Det räcker gott och väl med stämningen som uppstår på varje spelning. Mycket fans, bira och allsång med bandet i spetsen. Less is more.

SE HELA BILDSERIEN – MUSTASCH

 

SE HELA BILDSERIEN – EAT THE GUN

 

EVENT: Thank you for the demon tour
BAND: Mustasch & Eat the gun (Support)
DATUM: 2014-03-20
BÄST: Bli uppdragen på scenen av Ralf
FRÅGA: Whats up with the wig?
FOTO & TEXT: Jimmie Sonelius (Jimmie.sonelius@rockbladet.se)

20032014-Mustasch-Tyrol-JS-_DSC7926

BANDFAKTA – Mustasch

MEDLEMMAR
Ralf Gyllenhammar – Sång och Gitarr
David Johannesson – Gitarr 
Stam Johansson – Bas 
Jejo Perković – Trummor 
 
HEMSIDA | FACEBOOK |

 BANDFAKTA – Eat the gun

MEDLEMMAR
Hendrik Wippermann – Sång och Gitarr
Peter Bergmüller – Bas
Gereon Homann – Trummor

HEMSIDA | FACEBOOK |

 


Stöd ROCKBLADETFACEBOOK
Klicka på LIKE i den högra kolumnen eller besök oss på FACEBOOK


Relaterade artiklar