KONSERTRECENSION: Daughtry – Tyrol – 4/3

Daughtry är ute på Europaturné och när de passerade Stockholm för en spelning på Tyrol tisdagen den 4:e mars var jag naturligtvis tvungen att vara på plats. Bandet är högaktuella med sitt fjärde album BAPTIZED som släpptes förra året och deras låtar spelas flitigt i radio. Bandet har inte varit här sedan 2007 och Tyrol är fullt av förväntansfulla fans.

04032014-daughtry-tyrol-js-_dsc6223

Daughtry inleder sin spelning starkt med Baptized från senaste albumet med samma namn och Chris Daughtry visar direkt vilket otroligt register han besitter. Publiken sjunger med för full hals från första tonen. Feels Like Tonight applåderas igång av publiken och här uppvisar Chris Daughtry en grym mick-teknik.

Chris Daughtry lever sig verkligen in i musiken. Han känner varenda beat och har en nära kontakt med publiken. Han är tonsäker, har ett brett röstomfång och det går inte att missa vilken kapacitet och styrka han har som sångare.

Life After You är perfekt avskalad med Elvio Fernandes på keyboard och Chris Daughtry på sång och gitarr. Här imponeras jag åter igen och får uppleva en helt annan dynamik och raspighet i sången än tidigare. Det här ger nästan gåshud.

I låten Traitor måste jag nästan ge en fullpoängare för både Chris Daughtry och resten av bandet. Sången imponerar på nytt och här visar Daughtry vilka skickliga musiker de är. Josh Paul plockar riktigt snyggt på bas och både Josh Steely och Brian Craddock gör sköna solon på gitarr.

När det är dags för Best For Me ber Chris Daughtry publiken att vara med och sjunga delar av låten själva. Publiken sjunger så starkt och klockrent att det här lätt hade kunnat bli en grym liveinspelning. Daughtry’s fans är utan tvekan både hängivna och musikaliska.

Senaste hiten Waiting for Superman är fantastiskt bra och jag tror inte spelningen kunde ha avslutats mycket bättre än när Chris Daughtry drar igång sista låten Long Live Rock and Roll med kommentaren ”Stockholm, Stockholm, Stockholm… Let’s finnish this with a party!” Hela publiken klappar och stampar i takt till musiken och det känns som hela området vibrerar.

HELA BILDSERIEN

 

SKRIBENT: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jimmie Sonelius (jimmie.sonelius@rockbladet.se)
KONSERT: Daughtry
ARENA: Tyrol / Gröna Lund / Stockholm
DATUM: 2014-03-04
BETYG: 9/10
BÄST: Chris Daughtry’s totala inlevelse i musiken.

 

SETLIST – DAUGHTRY

 

 

BANDFAKTA – DAUGHTRY

MEDLEMMAR

Chris Daughtry – Sång, Gitarr
Josh Steely – Leadgitarr
Brian Craddock – Gitarr
Josh Paul – Bas
Robin Diaz – Trummor
Elvio Fernandes – Keyboard

| HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Relaterade artiklar