KONSERTRECENSION: TAKIDA – Conventum – 28/3

Då var det dags igen för grabbarna från Ånge att ge sig ut på turné och nu med senaste alstret ”All Turns Red” i bagaget som släpptes tidigare i mars. Conventum i Örebro fick bli startskottet för den här turnéstarten, hur bra var det?

Annons 

 

140328-Takida-orebro-js-bild01

Det tog endast 3 dagar så låg bandet senaste platta etta på Svenska Albumlistan, en bedrift som Takida gjort flera gånger tidigare. Bandet som är hatade av många journalister men älskade av sina fans har nu breddat ut live-reportoaren med lite nya.

Endast 800 personer hade samlats denna kväll in en lokal som rymmer ca 2400 st och varför? Senast jag så Takida på samma ställe fyllde som lokalen till bredden och det var slutsålt och biljetterna var eftertraktade men hur kan det komma sig att samma fenomen inte uppenbarade sig denna kväll?

Det första jag la märke till var en lite tråkiga setlisten, i alla fall min åsikt. Låtar som ”The Burning Heart” och ”The Fear” är låtar som enligt mig inte passar in i kvällens setlist eftersom det inte är speciella på något sätt, men sen blev jag lite överraskad och glad att dom drog igång ”The Dread” som jag tycker är en av bandets bästa låtar.

Fyra stycken nya låtar premiärspelades denna kväll vilket jag tycker var lite fattigt. ”One Lie”, ”Purgatory”, ”I’m Coming Home” och den lite tyngre ”I Am The World”. Jag hade velat höra ”Daylight” eller varför inte ”Brimstone” och för att inte glömma balladen ”To Have And To Hold” som jag tror många i publiken ville höra. För mig var valet av de nya låtarna en liten besvikelse, eftersom jag inte tycker att en av dessa låtar inte är så där jättebra.

Trots att jag var lite besviken med vissa saker, så var avslutningen med en av de tyngsta och bästa låtarna som de någonsin gjort, ”Evil Eye”, är ett perfekt avslut på en godkänd premiär. Nu väntar resten av vårt avlånga land på att få besök av radioterroristerna i Takida.

KOLLA HELA BILDSERIEN

 

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
KONSERT: Takida
ARENA: Conventum / Örebro
DATUM: 2014-03-28
BETYG: 7/10
BÄSTA LÅTEN :Evil Eye
SÄMSTA MINNET: För få sålda biljetter

 

BANDFAKTA – TAKIDA

Robert Pettersson – Vocals
Tomas Wallin – Guitar
Fredrik Pålsson – Bass
Kristoffer Söderström – Drums
Mattias Larsson – Guitar
Chris Rehn – Keyboards

| FACEBOOK | HEMSIDA |

DISKOGRAFI

Make You Breathe – 2006
Bury The Lies – 2007
The Darker Instinct – 2009
The Burning Heart – 2011
All Turns Red – 2014

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar