NY ROCKMUSIK: Kent – La Belle Epoque (Singel)

Nu är det dags igen, Kent är tillbaka med nytt material. Vilken stil och genre har de valt? I onsdags släpptes den första singeln, La Belle Epoque, från det kommande albumet. Vår stora Kent-fantast har nu sagt sitt. Vad tycker han?

iPad912px

Sveriges bästa rockband stavas Kent och Sveriges i särklass bästa låtskrivare Jocke Berg (Förlåt Håkan) är tillbaka – Det märks och det känns. Detta är ett band som varit med länge och hunnit täcka in de flesta genrer och influenser i sin musikkatalog utan att sälja sig billigt. I bandets begynnelse var de indie-rockare med inslag av punk för att senare växa sig till att bli arenarock-band som var och varannan vemodig tonåring har pumpandes i hörlurarna. Det som bidragit till att Kent är så universella är deras höga igenkänningsfaktor, kvinna som man, oavsett ålder. Frustration, glädje, olycklig kärlek, hopplöshet, en känsla av avdomnad och utanförskap är inte originella ämnen för just bandet Kent, men tacklas på innovativa sätt. 

På senare år har Kent tolkat hur det är att vara svensk medborgare idag, framfört med en sådan känsla av bitterljuv nostalgi som Håkan annars är expert på. 

La Belle Epoque är Kents senaste singel med ett namn lånat från fransmännens tidsperiod där mest framtidstro och hopp infann sig. Musiken är monoton med vers efter vers och ingen riktig refräng som berättar om varje typisk och otypisk svensk. Texten är bland bästa Jocke Berg någonsin skrivit och detta låter mer som spoken word-poesi än en riktig låt. Det som kan tolkas som refrängen ”En för alla och en för en, så börjar vi om igen” är mångtydig, och trots sina fyra minuter så tar låten aldrig riktig slut. Den berör, förvirrar och tolkas på nya sätt för varje lyssning, utan att ge svar. 

Det nya albumet verkar väldigt lovande från Sveriges ohotade rock-kungar. 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
RECENSERAT: Kent – La Belle Epoque (Singel)
BETYG: 8/10

 

LYRIC VIDEO

Relaterade artiklar