NY ROCKMUSIK: Metallica spelar en ny låt under Metallica By Request-turnén

Nu har äntligen Metallica By Request-turnén dragit i gång. Premiären hölls i Bogata i Colombia. Fansen hade röstat fram 17 av de 18 låtar som kommer spelas per konsert, och Metallica lägger in en ny låt. I Bogata blev det världspremiär för den nya låten "The Lords Of Summer". Rifffen och längden på "The Lords Of Summer" får mig att åka tillbaka till 80-talets thrash metal-sound.

Annons 

 

The YouTube ID of f7rh_eL9Jlc#t=147 is invalid.

Metallica är ett band som gör mycket för sina fans runt om i världen. Den här turnén har de gjort någonting alldeles extra, vilket är att alla fans och besökare till kommande turnén Metallica By Request, har fått rösta fram varje konserts setlist. 17 av de 18 låtarna kommer alltså fram via omröstningen. Metallica själva får bara påverka 1 låt, och då väljer de att spela upp en ny låt.

Turnépremiären hölls igår i Bogata, Colombia. Mitt i setlisten sprängde de nu in världspremiären för en ny låt, "The Lords Of Summer". En låt som är över 8 minuter lång, innehåller både långa thrashiga riff-sekvenser och solon, precis som på 80-talet. Det känns som Metallica återgår mer och mer till sina rötter när de skriver nya låtar.

Det ska bli riktigt kul att se hur många nya låtar som kommer spelas under turnén och framför allt vilken låt det blir när de kommer till Stockholm och Sthlm Fields Festival den 30 maj.

Metallica-Promo2013

BANDFAKTA – METALLICA

MEDLEMMAR

James Hetfield – Guitarr & Vocals
Lars Ulrich – Drums
Kirk Hammett – Lead guitar
Robert Trujillo – Base guitar

| HEMSIDA | FACEBOOK | METALLICA BY REQUEST |

| STHLM FIELDS |

Relaterade artiklar