NYHET: 17 tunga band klara för Getaway Rock Festival

steel

Annons 

 

Epokavgörande legendarer, humoristisk hair metal, hyllade debutanter och svensk rock. Spännvidden är maximal då Getaway Rock Festival nu kan presentera ytterligare 17 tunga band till sommarens festival.

Under förevändningen att de var det lovande hair metal-bandet som aldrig fick sitt genombrott under 80-talet, började Steel Panther giga sig fram på Sunset Strip i Los Angeles under början av 2000-talet. Det som började med parodiska covers och som en humorakt förvandlades till en internationell succé. Nu är Steel Panther aktuella med sitt fjärde album "All You Can Eat".

Några som definitivt fick sitt genombrott under 80-talet är Skid Row. Med klassiker som "18 And Life" och "Youth Gone Wild" var de med och definierade en epok, men 1995 splittrades bandet. 2000 återförenades Skid Row för en turné tillsammans med Kiss och sedan de förra året – 24 år efter den självbetitlade debutskivan, som sålde fem gånger platina hemma i USA – inledde sin nya EP-serie med den kritikerhyllade "United World Rebellion: Chapter One" anas en ny storhetstid. 

Även tyska Kreator har en lång och imponerande karriär. Sedan 1985-års debut "Endless Pain" har de varit ett av de mest betydelsefulla banden på den europeiska thrash metal-scenen. Utan att någonsin sakta in har de hunnit släppa 13 album. Det senaste, "Phantom Antichrist", släpptes 2012 och blev Kreators största kommersiella framgång hittills.

Steel Panther, Kreator och Skidrow är bara tre av de band som ryms i dagens matiga festivalsläpp.

Hela dagens släpp:
Steel Panther
Kreator
Skid Row
Death Angel
Michael Monroe
The Haunted
Heaven Shall Burn
Sonic Syndicate
Possessed
Sólstafir
Kadavar
The Agonist
Malevolent Creation
Mantar
Robert Pehrsson's Humbucker
Cattle Decapitation
Blues Pills

Getaway Rock Festival arrangeras i Gävle 7-8-9 augusti.

Relaterade artiklar