NYHET: Bråvalla fyller på med rock, punk och hårdrock

Förra veckan passerades 100 dagar kvar till årets Bråvallafestival och med exakt tre månader kvar till festivalens finaldag adderas ytterligare sex band till programmet. Dagens bandsläpp går i rocken, punkens och hårdrockens tecken.

Annons 

 

Raubtier-Bandbild
Svensk rock och hårdrock har alltid hållit hög internationell klass och nu ansluter sig en kvintett av tunga, svenska band till årets Bråvallaprogram – det handlar om Drömriket (den första bekräftade spelningen för Sveriges nya supergrupp), Graveyard, Mustasch, Raubtier samt Tiger Bell. Dessutom får de sällskap på festivalen av den hyllade brittiska rockduon Drenge.

Drenge:
Bestående av bröderna Eoin och Rory Loveless levererar Drenge effektiv postgrunge. Beväpnade med gitarr och trummor skapar de mer atmosfär och slagkraft än de flesta orkestrar. Förra årets självbetitlade debutalbum hamnade på årsbästalistorna hos bland andra NME och The Fly.

Drömriket:
Med medlemmar från In Flames, Hardcore Superstar, Mustasch och P4 Göteborg är Drömriket landets nya supergrupp. Det handlar om förortsromantiserande hårdrock på svenska och efter det första smakprovet "Arendal" väntar vi nu ivrigt efter mer. Spelningen på Bråvalla är den första bekräftade konserten någonsin för Drömriket!

Graveyard
Genom att kombinera traditionellt groove à la Black Sabbath och Cream med ett eget, träffsäkert anslag har Hisingens allra finaste rockband slagit knock på publik runt om i världen. 2012 släppte bandet sitt tredje album "Lights Out" och sedan dess har de bland annat varit ute på turné med Soundgarden.

Mustasch:
Efter 15 år som band gick Mustasch in i studion. Då de kom ut därifrån hade de satt ihop något som överträffade allt det vi trodde oss veta om ett av landets största hårdrocksband. Med bandets tionde album "Thank You For The Demon" flyttar Mustasch på nytt fram positionerna genom att överträffa alla förväntningar.

Raubtier:
Raubtiers debut slog ner som en blixt från en klarblå himmel 2009. Då de fem år senare nyligen släppte sitt fjärde album "Pansargryning" var läget ett annat. Det hårda industrimetalbandet från Haparanda har etablerat sig ordentligt. Singeln "Skjut, Gräv, Tig" rusade rakt in på iTunes-listans förstaplats och "Pansargryning" gick in topp fem på albumlistan.

Tiger Bell:
Efter att under förra året både hunnit släppa den första EP:n "Slaughter's Daughter" och fullängdsdebuten "Don't Wanna Hear About Your Band!" blev det Stockholmsbaserade punkbandet Tiger Bell nominerade till så väl P3 Guld (Årets rock/metal) som Manifestgalan (Årets punk samt Årets video). 

Dagens släpp:
Drenge
Drömriket
Graveyard
Mustasch
Raubtier
Tiger Bell

Bråvallafestivalen arrangeras i Norrköping 26-27-28 juni.

Samtliga hittills släppta akter:
Iron Maiden, Kings of Leon, Kanye West, Axwell Λ Ingrosso, Adrian Lux, Alesso, Anthrax, Bad Religion, Banks, Bastille, Belle & Sebastian, Blasterjaxx, Bloody Beetroots Live, Bombus, Bring Me The Horizon, Chance The Rapper, Clutch, Daniel Adams-Ray, Den Svenska Björnstammen, Dimitri Vangelis & Wyman, Dirty South, Drenge, Dropkick Murphys, Drömriket, Graveyard, Haim, Imagine Dragons, Jagwar Ma, Jake Bugg, Laleh, Lana Del Rey, Lewis Watson, Linda Pira, Stor & Salazar Brothers, Mack Beats Feat: Jaqe & Julia Spada, Mando Diao, Markus Krunegård, Melissa Horn, M.I.A, Mustasch, Netsky, NONONO, Of Mice & Men, Otto Knows, Passenger, Petter & Norrköping Symphony Orchestra, Raubtier, Reignwolf, Style of Eye, The Afghan Whigs, The Hives, The Kooks, The Offspring, Tiger Bell, Trivium, Veronica Maggio, We Came as Romans, You Me At Six.

Relaterade artiklar