NYHET: Metalbandet Convivium tog hem segern i Wacken Metal Battle Sweden 2014!

Convivium från Borlänge tog hem segern i Wacken Metal Battle Sweden 2014. Tävlingen avgjordes 15 mars på The Kings Arms i Falun. Fyra band tävlade om att få spela i augusti på världens största metal festival, Wacken Open Air i Tyskland.

Annons 

 

woa_metal_battle_14_logo_72dpi (1)

Convivium vann svenska uttagningen av Wacken Metal Battle 2014. På plats fanns en proffsjury bestående av personer verksamma inom musikindustrin och under ledning av ordförande Ira Keelyn. Motiveringen lyder:

”Med ett grymt driv i låtarna, ett tufft arrangemang, med en tyngd som övertygar och en balanserad melodikänsla i sitt framförande vill vi härmed skicka Convivium till Tyskland med ett fett lycka till! ” 

Världsfinalen av Wacken Metal Battle avgörs på Wacken Open Air avgörs den 30-31 juli. Det är band från 30 länder  som tävlar mot varandra, inför en professionell jury. Vinnaren av världsfinalen får bland annat ett skivkontrakt med Nuclear Blast, samt spela på Wacken Open Air 2014

Som bonus får Convivium även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014, en backdrop 2 x 3 meter från Bandshop samt ett resebidrag på 10.000:-.

– Sverige är ju som bekant ett av världens starkaste länder när det gäller hårdrock och inom många stilar ledande. Vi på Export Music Sweden är glada att kunna stödja den svenska satsningen av Wacken Metal Battle som ger nya förmågor en bra start på karriären säger, Jesper Thorsson, VD, Export Music Sweden.
– Det kan inte bli en mycket bättre start än att få möjlighet att spela på världens största metalfestival, Wacken Open Air, inför en internationell musikbransch och en kunnig publik, avslutar Jesper.

Wacken Metal Battle startade när Wacken Open Air festivalen ville ge nya okontrakterade band chansen att få spela för en stor publik. Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan år 2004. I år är det 30 länder som medverkar, inkluderat Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.

Vinnarna i alla 30 länderna får spela på den gigantiska tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i augusti 2014. Det är den största metalfestivalen i världen och har funnits sedan 1990. Wacken Open Air  hade drygt 75 000 besökare i somras, och var som vanligt utsåld lång tid innan. Årets festival, Wacken Open Air 2014, blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.

Mer information om vinnande bandet 
Convivium https://www.facebook.com/conviviumofficial

Relaterade artiklar