NYHET: Sabaton tillkännager gästartister och förband till sommarturnén

I sommar ger sig SABATON ut på en headlineturné i Sverige för att följa upp sitt nya album ”Heroes”.

sabaton_992_scanpix

Det står nu klart att U.D.O. tar platsen som special guests i Stenungsund och Varberg liksom att D-A-D gör detsamma under övriga turnéstopp: Borgholm, Ronneby, Trelleborg, Uppsala, Norrköping och Karlstad. Supportakter blir Amaranthe i Stenungsund, Varberg, Uppsala, Norrköping och Karlstad samt Raubtier i Borgholm, Ronneby och Trelleborg.

Sabaton, en sommarkväll i Sverige är precis så vi föreställer oss att den bästa upplevelsen av våra konserter är och det är precis så vi kommer köra i sommar. Det tog många år att göra verklighet av denna turné men äntligen är den tiden kommen. Vi har valt förbanden med omsorg för att passa alla fans ute i Sverige!”/ Pär Sundström, bas.

Sabaton gör även ett stopp på sin egen festival SABATON OPEN AIR den 16 augusti för en mycket exklusiv konsert då man kommer framföra sitt platinasäljande album ”Carolus Rex” i sin helhet och på svenska. Bland övriga akter som uppträder på festivalen mellan den 14-16 augusti kan uppmärksammas Testament, Finntroll, Rhapsody of Fire, Amorphis, Grand Magus och många fler. För mer information vänligen besök www.rockstadfalun.se

Datum:

31.07 – Stenungssund Nösnäsvallen U.D.O.  / Amaranthe

02.08 – Varberg Fästningshörnan U.D.O. / Amaranthe

07.08 – Borgholm Borgholms Slottsruin D-A-D / Raubtier

08.08 – Ronneby Brunnsparken D-A-D / Raubtier

09.08 – Trelleborg Östervågsstadion D-A-D / Raubtier

16.08 – Falun Sabaton Open Air

21.08 – Uppsala Vaksala Torg D-A-D / Amaranthe

22.08 – Norrköping Folkets Park / Borgen D-A-D / Amaranthe

23.08 – Karlstad Mariebergsparken D-A-D / Amaranthe

Relaterade artiklar