NYHET: We Are The Catalyst har släppt musikvideon till “Being Number One”.

The YouTube ID of </span><span style="line-height: 1.6em">WhfrmOMx80s</span><span style="line-height: 1.6em"> is invalid.

 

Varberg – Efter den framgångsrika musikvideon till "Tomorrow" (regisserad av Grzegorz Jonkajtys, känd för sitt arbete som visual effects artist i bl.a. Transformers, Pacific Rim, Terminator Salvation, Star Trek Into Darkness och Sin City.) återvänder nu Varbergsbandet med "Being Number One".

Låten lyfter fram det moderna samhällets sjukliga fixering vid att ständigt vara störst, bäst och vackrast. "Being Number One" utmanar behovet av att ständigt ha det nyaste och senaste, och med musikvideon tar man detta till en ny nivå.

"Vårt management fick till ett fantastiskt samarbete med Stephan Zlotescu, och det har lett till en fantastisk video som verkligen kopplar samman låttexten och innebörden i låten med otroligt snygga scener.", kommenterade Catrin Feymark, sångare och låtskrivare i WATC.

"Being Number One" är den sista singeln som släpps från bandets EP "Panem Et Circenses" som släpptes 2:a maj 2013, vilket innebär att bandet nu fokuserar fullt på debutalbumet med arbetsnamnet "Believe In Everything Because Everyone´s Right" som planeras släppas senare i år.

"Det nya albumet börjar verkligen ta form" säger Kenny Boufadene, Låtskrivare och gitarrist i bandet. "Vi har valt ut 13 låtar som vi spelar in, och vi är nu halvvägs igenom inspelningen av de slutgiltiga versionerna. Några av låtarna har blivit plockade av filmproducenter och kommer vara med i flera filmer senare i år, vilket är ganska häftigt eftersom även vår senaste singel "Tomorrow" har blivit vald att vara med på fyra film soundtrack. Vårt management sitter även i diskussioner med arrangörer om spelningar runt om i världen, så det verkar bli ett väldigt intressant år."

551093_702388979794743_310056369_n

Om We Are The Catalyst

We Are The Catalyst bildades i Varberg av Catrin Feymark och Kenny Boufadene i november 2012. 

Efter flera år av turnerande och albumsläpp som medlemmar i  metalbandet One Without (som bl.a. turnerade med Dead By April, Katatonia och Evergrey och signade med tyska Lifeforce Records) kände både Catrin och Kenny att de ville göra något annat både musikaliskt och ideologiskt än vad de tidigare gjort.

Efter ett antal singelreleaser släppte bandet Ep:n "Panem Et Circenses" den 2:a maj 2013. Nu fokuserar bandet på att färdigställa debutalbumet med arbetsnamnet "Believe In Everything Because Everyone´s Right" som planeras släppas under 2014.

Bandets första video till låten "Tomorrow" sändes i över 20 länder globalt och låten är med i fyra kommande filmer under 2014.

Relaterade artiklar