SKIVRECENSION: TAKIDA – ALL TURNS RED

Grabbarna från Ånge är nu tillbaka efter 2011 års, enligt mig plattfall, men kommersiellt sätt succé. Hatade av alla kritiker men älskade av sina fans tog det endast några dagar innan guldskiva kom. Nu är det dags att kliva ut ifrån studion med det nya albumet ”All Turns Red”, och hur blev resultatet den här gången?

Annons 

 

61040_10153774103040445_701318042_n

Att Takida är lika älskade och hatade är inget nytt. Förra albumet ”The Burning Heart”, som släpptes sommaren 2011, slog ner som en bomb fast då på två olika sätt för två olika världar. Efter att bandet själva anmält en recensent för förtal rasade fansen och kort därefter var bandet etta på alla svenska listor som fanns.

Nya albumet ”All Turns Red” ett rätt saftigt album som absolut inte kommer stoppa Takida från att sätta sig på första platsen på samtliga svenska listor, ett album som är mer riff-baserat och mer gitarr-fokuserat än dom tidigare plattorna, kommer inte uppskattas av alla, men den här gången kanske rent av de som längtar tillbaka till ett tidigt Takida.

Låtar som ”I Am The World”, ”It Saved Me” och ”Fail” visar ett lite hårdare sound och mer genomtänkt Takida,det som jag störde mig lite på hos föregångaren var det lite mjukare soundet som i längden blev långtråkigt men som nu bandet har jobbat bort.

Takidas skivor brukar alltid innehålla en eller flera radioballader som svenska folket kommer få höra dygnet runt och så klart även den här gången finns det en. ”To Have And To Hold” låter lite som ”Ending Is Love” som finns med på förra skivan, med enda skillnaden denna gång är att denna är 10 gånger bättre, kan bara säga att svenska folket ska göra sig redo för radioterroristerna i Takida.

Denna platta bjöd på många överraskningar så som lite hårdare riff och genomtänkta refränger samt att inte allt fokus ligger på just sången. Den 28 Mars är det dags för turnépremiär med start i Örebro och jag tänker utan tvekan vara där och beskåda fenomet Takida.

SKRIBENT: Jim Bergqvist (jim.bergqvist@rockbladet.se)
BAND: Takida
ALBUM: All Turns Red
SKIVBOLAG: Universal Music Sweden
RELEASEDATUM: 2014-03-12
BETYG: 8/10
BÄSTA LÅT: Purgatory (Live And Let Die)

 

ALL TUNRS RED @ SPOTIFY

[spotifyplaybutton play=”spotify:album:4McEF3Pjrlzr2as3zm2uaS” view=”list” size=”490″ sizetype=”width” theme=”white”]

 

BANDFAKTA – TAKIDA

MEDLEMMAR
Robert Pettersson – Sång
Tomas Wallin – Gitarr
Fredrik Pålsson – Bas
Kristoffer Söderström – Trummor
Mattias Larsson – Gitarr
Chris Rehn – Keyboards

| HEMSIDA | FACEBOOK |

DISKOGRAFI
Make You Breathe -2006
Bury The Lies – 2007
The Darker Instinct – 2009
The Bruning Heart – 2011
All Turns Red – 2014

10009863_10153919229180445_947135060_n

 

Latest posts by Jim Bergqvist (see all)

Relaterade artiklar