KONSERT: Sick Puppies – Klubben 10/4-2014

"Veni, vidi, vici" – det var nog de troliga orden som Shim, Emma & Mark hade på läpparna när de åkte från Klubben. Australienska Sick Puppies var återigen på svensk mark och för kvällen i Stockholm på Klubben. Med sig i bagaget hade bandet en och annan ny låt som aldrig tidigare spelats live i Sverige.

Annons 

 

sick-puppies---klubben---minna-ridderstolpe-450px

Senast jag såg bandet live var på Bandit Rock Awards 2011, på Münchenbryggeriet. Nu skulle jag äntligen få se dem genomföra en hel och egen livespelning. Med fyra plattor i ryggen, har bandet material så det verkligen räcker till en fullvärdig headliner turné. Men det som slår mig redan i ett tidigt tankevurmande är hur deras låtar egentligen gör sig live? Och hur kommer publiken att sluta upp? Två funderingar som gnager i mig innan jag kommer fram till Klubben. Och rätt snart visade det sig att mina farhågor kring uppslupningen av publik tyvärr skulle vara sanna. Det var ungefär 150 till 250 personer som hade tagit sig till Klubben, vilket ger en hel del luft  på golvet.

Dock gjorde sångaren Shim ett alldeles glimrande jobb med att få igång publiken, den knappa publiken viker sig helt för hans charm och levererar tillbaka kärlek till bandet. Hans sång överöstas emellanåt, publiken hoppar sammställigt tillsammans med bandet på hans uppmaning. Det är en otrolig energi och glädje som bandet levererar till alla på plats.

_DSC7804

Hur är själva framförandet då?
Det är en stark upplevelse att se och höra bandet. Sick Puppies leverererar till 110% på scenen. Låtar som kan kännas sega och långdragna på plattorna, lever upp och är väldigt starka live. Basisten Emmas galna show på scen är unik, det är en fröjd att få vara på Klubben och se henne den här kvällen. Trummisen Mark, som river på ordentligt genom alla seten, gör att man inte riktigt kan sluta fundera på om han har Redbull eller liknande i ådrorna.

Efteråt, i bilen på väg hem, tyckte jag först lite synd om bandet på grund av det låga besökarantalet, men efter en stunds funderande så är det inte bandet jag tycker synd om – jag tycker verkligen synd om alla er som inte var där och fick uppleva en så pass skön kväll med explosiv energi.

Event: Sick Puppies
Datum: 10/4-2014
Arena: Klubben/Fryshuset
RB-Betyg-8_10

FAKTA
Shim Moore – Sång/Gitarr
Emma AnzaiBas/Backup Sång
Mark Goodwin – Trummor/Backup Sång

Discograpy
Connect (2013)
Tri-Polar (2009)
Dressed Up as Life (2007)
Welcome to the Real World (2001)

Skirbent: Micke Andersson (ma @ rockbladet.se)
Foto: Minna Ridderstolpe (minna@rockbladet.se)

Bilder från spelningen (KLUBBEN)

 

Bilder från spelningen (LINKÖPING 11/4)

Latest posts by Micke Andersson (see all)

Relaterade artiklar