KONSERTNYHET: Meshuggah firar 25 år med unik konsert på Grönan

Deras progressiva metal har vunnit respekt i genren världen över och de har bland annat blivit inkluderade i Rolling Stone Magazine’s "10 Most Important Hard and Heavy Bands”. Samma helg som festivalen STHLM Fields ger Meshuggah en jubileumskonsert på Gröna Lunds Stora Scen den 31 maj kl. 20.00.

Meshuggah-Bandbild2014

Meshuggah bildades 1987 i Umeå, starkt influerade av band som Metallica. De kallade sig då för Metallien men bytte senare namn till Meshuggah, som betyder galen på hebreiska. Idag hyllas de av Metallica själva och bandet har kommit långt sedan deras första platta ”Psykisk Testbild” släpptes i 1000 exemplar 1989 på den lokala skivaffären i Umeå. Albumet ”obZen” från 2008 nominerades till en Grammis och 2012 kom deras sjunde album ”Koloss”, som enligt bandet själva är mörkare än allt de gjort tidigare.

I år firar Meshuggah 25-årsjubileum och man gör det genom att bjuda publiken på en unik konsert på Gröna Lund. Bandet utlovar en jubileumsspelning där de kommer att bjuda på material som sträcker sig från 1989 till 2012. Den 31 maj kl. 20.00 är det dags.

Fri entré med STHLM Fields VIP-biljetter
Meshuggah kliver ut på Gröna Lunds Stora Scen lördagen den 31 maj, en helg som i Stockholm kommer präglas av stor rockmusik. Spelningen sammanfaller nämligen med festivalen STHLM Fields, som inleds av inga mindre än Meshuggahs förebilder Metallica på fredagen och avslutas med AerosmithTele2 Arena på söndagen. Därför får alla som köpt VIP-biljett till STHLM Fields (The Hardcore Fields Experience & The Platinum Fields Experience) även fri entré till Gröna Lund hela helgen, inklusive konserten med Meshuggah den 31 maj.

 

BANDFAKTA – MESHUGGAH

MEDLEMMAR
Jens Kidman – Vocals
Fredrik Thordendal – Guitars
Mårten Hagström – Guitars
Tomas Haake – Drums
Dick Lövgren – Bass

| FACEBOOK | HEMSIDA |

Relaterade artiklar