Black Carpet: Port Noir spelade på Stockholms nya rockhak – 9/4

Black Carpet är ett helt nytt koncept i Stockholm. Deras vision är att skapa den bästa rockklubben i kombination med en fungerande konsertverksamhet som bokar grymma band, i onsdags var det Port Noirs tur att visa vart skåpet ska stå.

09042014-DSC_3816 copy

Förbanden för kvällen var Librah och Wolverine, de underhöll publiken i väntan på Port Noir. Från Librah fick vi höra några spår från "Inside The Black Balloon" , bandet såg ut att ha väldigt roligt och gav verkligen allt. Martin Boman glänste verkligen med sin starka röst. Wolverine förgyllde vår kväll med sin melankoliska musik. 

Södertäljetrion Port Noir som debuterade med plattan "Puls" via Anders Fridéns (In Flames) egna skivbolag Razzia Notes. Ryktena om bandet tog fart efter den omtalade YouTube-videon ”Sun dè Man”. En låt som imponerande nog tillkom efter att bandet bara funnits i en dag. Onsdagen den 2 maj förra året gjorde sedan bandet sin allra första spelning då fick den stora äran att inleda inför Sveriges största band, In Flames, inför ett kokande och utsålt Debaser Slussen. Ikväll fick vi återigen se grabbarna uppträda, denna gång på Black Carpet Club i Göta Källares lokaler. Killarna leverade helhjärtat från stunden de entrade scenen. Låtar som "Tide", "Debris, "In This Void" och "Sun dè Man" gick varmt hem hos publiken. Loves sångröst, som onekligen är enastående, förstärke det hela!  Bandet har alltid varit en oerhört bra liveakt och de är utan tvekan en av årets starkaste bokningar på Black Carpet och Göta Källares scen. 

 

PORT NOIR

 

LIBRAH

 

WOLVERINE

 

 

 

Text och Foto: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
Event: Port Noir, Wolverine och Librah (BLACK CARPET)
Datum: 09/04 2014

RB-Betyg-8_10

Relaterade artiklar