KONSERTRECENSION: Red Fang – Debaser Strand, Stockholm 28/3

Det är knökfullt på Debaser Strand när Red Fang ska spela i Stockholm. Ikväll består publiken till 99% av karlar, vilket verkar leda till en märklig stämning, lite som när läraren försvann ur klassrummet i mellanstadiet och de tuffa killarna tog befälet.
 
RBTH_RF_DS_140328-04

Spelningen sparkar igång, rätt tidigt får vi höra låten Wires med sitt oljefeta introriff.  När Throw Up spelas uppskattar jag Red Fang som mest, här skvallrar Bryan Giles tydligt om att de hämtat sin inspiration från The Melvins.

Genom hela spelningen har Red Fang ett stadigt grepp om publiken, i början av varje låt hoppar alla som besatta framför scenen. Bandets tungt svängiga låtar i kombination med Aaron Beam´s ledlösa headbangande är väldigt medryckande.

Det är omöjligt att skriva om Red Fang utan att nämna låten Prehistoric Dog, den hör vi mot spelningens mitt och det är bara att konstera att många är här för att höra just den.

Det blir också lite allsång när vi får höra Blood like cream från senaste skivan Whales and Leeches.

Red fang gör jäkligt sköna videos, kolla därför in videon till just Blood Like Cream som vi petar in längst ner här under "bandfakta".

SKRIBENT & FOTO: Tomas Hellman (tomas.hellman@rockbladet.se)

KOLLA IN SAMTLIGA BILDER FRÅN KONSERTEN


Event: Red Fang
Datum: 28/3-2014
Arena: Debaser Strand, Stockholm
RB-Betyg-7_10

BANDFAKTA
Bryan Giles – Sång, Gitarr
Aaron Beam – Sång, Bas
David Sullivan – Gitarr
John Sherman – Trummor

Relaterade artiklar