Kurt Cobain, plötsligt har tjugo år gått

Idag är det tjugo år sedan du gick bort, jag minns fortfarande tydligt hur jag fick veta. Jag kom hem aldeles för sent efter att ha varit ute och busat med mina kompisar. I dörren möts jag av min mamma som vaknat av att jag skramlat med nycklarna i ytterdörren, jag får veta innan jag ens hunnit säga "hej" och "förlåt att jag är sen". 

Music - Nirvana Feature

Skivan In Utero var den andra skivan i mitt då fjortonåriga liv som jag verkligen hade fastnat för. Den första var Alice In Chains – Dirt. Innan hade jag falmat omkring i ett musikaliskt vakum, men med din hjälp hittade jag ut. Du öppnade mina ögon och visade hur musik ska vara: från hjärtat och äkta.

Tack för allt du gav mig, tack för att du inspirerat andra till att göra fantastisk musik. Inget hade varit samma utan dig.

Från botten av mitt hjärta, vila i frid Kurt.

SKRIBENT: Tomas Hellman (tomas.hellman@rockbladet.se)

Relaterade artiklar