NYHET: Danzig, Cult of Luna och Spiders till STHLM Fields

Fredagen den 30 maj kommer över 50.000 besökare inta Sveriges nya festival STHLM Fields på Gärdet i hjärtat av Stockholm! 

Annons 

 

unnamed (1)

Sedan tidigare har det varit klart att inga mindre än Metallica, tillsammans med Slayer, Mastodon, Ghost och Gojira, kommer bjuda Sverige och Stockholm på en heldag av rock i absolut världsklass. 

Vi är nu enormt stolta och glada att kunna presentera de tre sista banden till STHLM Fields 2014; Danzig, Cult of Luna och Spiders!

DANZIG
En ikon och legendar. Om hundra år, när den eviga rockhistorien skrivs ner, kommer Glenn Danzigs namn vara understruket och i fetstil. Efter att på 70-talet ha grundat Misfits har han likt en profet vandrat genom punk, doom, satanisk metal och skapat chockerande mörk hårdrock som framkallat kalla kårar på de mest hårdhudade.

Det är nu 26 år sedan han gav liv åt metalbandet Danzig. Gruppen som 1988, under demonproducenten Rick Rubins vingar, släppte sitt självbetitlade och mästerliga debutalbum och belönades med en amerikansk guldskiva. Skivan som inkluderar fulländade klassiker som “Mother”, “Twist of Cain”, “Am I Demon” och “She Rides” räknas fortfarande som en klassiker och milstolpe. 

CULT OF LUNA
Umeås och Sveriges stolthet Cult of Luna har sedan slutet av 90-talet satt metalmusiken i nya perspektiv och gett den oväntade dimensioner. Efter att ha vunnit P3 Guld-priset för bästa metal 2007 låste de in sig i studion för att fokusera på ett femte album som blev mästerverket “Eternal Kingdom”. 

I fjol kom bandets sjätte platta vid namn “Vertikal”. En skiva där bandet fullkomligt överträffar sig själva. Det är mäktigt, dynamisk, bombastiskt och betygen slog i taket. Cult of Luna gör det norrländska vemodet till en världsangelägenhet. 

SPIDERS
Sedan Spiders släppte debutalbumet "Flash Point" 2012 har Göteborgsbandet hyllats i kör av både kritiker och publik för sin okonstlade och raka rock som är sprängfylld av attityd och steroidstinna riff. Bandet som snabbt fick en nominering för Årets rock på P3 Guld har under 2010-talet turnerat runtom i världen på egen hand och med bl.a. Graveyard.  

Gillar du ösig rock inspirerad av sextio- och sjuttiotalet kommer du att älska Spiders. Att se bandet live är en fröjd och att de nu är en av pusselbitarna till STHLM Fields i maj känns som en självklarhet. 

För mer info, biljetter och ackrediteringsansökan: www.sthlmfields.se

Datum

30.5 – Stockholm, Gärdet

Relaterade artiklar