SKIVRECENSION: H.E.A.T – Tearing down the walls

Idag släpps äntligen H.E.A.T's nya skiva TEARING DOWN THE WALLS. En skiva som innehåller en perfekt blandning av Heavy Metal-låtar. Samarbetet med Tobias Lindell har funkat perfekt och utvecklingen av bandets
låtar har gått spikrakt uppåt. Många pratar om att band generellt gör sina bästa skivor tidigt i karriären. Jag skulle säga att den här skivan är bandets bästa hittills.

HEAT-TDTW-RB-Grade

Hårdrocken är som bekant indelad i många olika genres. H.E.A.T är för mig klassisk heavy metal. Men nu har bandets producent Tobias Lindell grundat ett nytt namn, ett namn som han tycker speglar både bandet och skivan, nämligen Maximum Heavy Metal
 
Tearing Down The Walls är en riktigt bra sammansatt skiva. Den har en blandning av låtar som "A shot at redemption" och "Inferno", med riktigt hög energi och fart i, finstämda ballader som "Tearing down the wall", "All the nights" och "Mannequin Show", där Erik Grönwalls dynamiska röst kommer ut till sin full pontential. Där finns låtar med tyngre och mer riff-betonad karaktär som "Emergency" och "Eye for an eye".
 
För mig är storheten i skivan alla små detaljer som bra intros, mellanspel och gitarrsolon till mycket bra melodier. Skivan skulle helt klart kunna spelas live från början till slut. H.E.A.T har sedan förra skivan, "Adress the nation", blivit ett riktigt sammansvetsat gäng som sprudlar av positiv energi, och det märks på skivans slutresultat. 

De valde återigen att samarbeta med Tobias Lindell som producent, och han har tagit fram det bästa ur varje låt och dessutom utmanat varje bandmedlem att pusha sig själv till maximum. Det finns inga skäl i världen att snåla på den power som bandet har i sin musik. Du ska kunna skruva upp volymen på max utan att det ska kännas jobbigt, utan bara fyllas av skön energi och glömma bort alla bekymmer.

Skivans största höjdpunkter är för mig "Inferno", "A shot at redemption" och "Emergency". Kanonbra låtar med hög energi. Och JA, "Tearing down the walls" är grymt bra skiva, H.E.A.T's bästa skiva hittills.

 

SKRIBENT: Jonas Lööw (jonas.loow@rockbladet.se)
RECENSION: Tearing Down The Walls / H.E.A.T
RELEASEDATUM: 2014-04-09
BÄSTA LÅTARNA: "Inferno", "A shot at redemption" och "Emergency"
RB-Betyg-9_10

 

BANDFAKTA – H.E.A.T

MEDLEMMAR
Erik Grönwall – Vocals
Eric Rivers – Guitars
Jona Tee – Keyboards
Jimmy Jay – Bass
Crash – Drums

HEAT-Bandbild2014-RB-MinnaRidderstolpe

 

DISKOGRAFI

2014 – Tearing Down The Walls
2012 – Address The Nation
2010 – Freedom Rock
2008 – H.E.A.T

 

<a href="http://open.spotify.com/album/3NrZRS3fEuJUtmK12URsLw">H.E.A.T – Tearing Down the Walls</a>

Relaterade artiklar