VIDEO: Maskinisten släpper video till låten “Litium”

Maskinisten – eller Jerry Solfeldt – som han egentligen heter har en bakgrund i den kontroversiella hiphopgruppen Kartellen. Nyligen sadlade han om från hiphop till hårdrock och albumdebuterade i mars med fullängdaren "Parasit" på Universal Music. 

Annons 

 

Det nya materialet är benhård metal men Maskinisten fortsätter att bygga sina brutalt ärliga och svenskspråkiga texter på sitt eget liv och sina egna upplevelser. Den mörka, hårda och massiva ljudbilden skapar en perfekt bakgrund när Maskinisten plockar fram berättelser från en minst sagt stökig livshistoria, dissekerar sina demoner och gör upp med drogberoende och paranoia.

Efter att tidigare ha släppt en video till låten "Strid" är det dags för den andra videon från plattan, till låten "Litium". "Litium" är en becksvart skildring av abstinens, återfall och ångest och i videon får Maskinisten celebert sällskap av två personer som känner till mörkret han talar om – inga mindre än artisten Juha Mulari och skådespelaren Mikael Persbrandt.

"Jag har besökt alla de rum Jerry i sin sång berättar om, jag känner hans smärta, jag ser hans strid. Jag lever hans brokiga färd mot sinnesro och inre frid." säger Mikael Persbrandt om samarbetet.

"Många är vi som önskar att det fanns en plats där vi kunde begrava allt det dåliga och bara minnas de goda sakerna i livet. Men Jerry gömmer inget utan skär upp sin själ och lämnar den till allmän beskådning. Det kallas mod! Det sägs att krångliga vägar ofta leder till intressanta destinationer. Jag är och har alltid varit en del av den resan." – fyller Juha Mulari i.

Videon är regisserad av Ali Memarchi.

Relaterade artiklar