VIDEOPREMIÄR: Blitz kids – se första delen av turnédokumentären

Det brittiska rockbandet Blitz Kids var nyligen ute på en europaturne tillsammans med All Time Low. Under resan spelade de samtidigt in en dokumentärfilm om själva turnén. Nu är första delen klar och den kommer visa upp anhalterna Helsingfors, Stockholm och Oslo.

Annons 

 

Jonas från Rockbladet.se träffade Jono Yates, gitarristen i Blitz Kids i mitten av februari när de besökte Stockholm och Arenan för en konsert tillsammans med All Time Low. När jag frågade hur turnén hittills varit och hur de upplevt responsen med tanke på att de följer med som förband till de störra amerikanska bandet All Time Low? Då fick jag det resoluta svaret, att det var helt ofattbart, han berättade att han tyckte de fick känslan av att det var Blitz Kids som för huvudakten. Publiken var helt galet bra och med på noterna, sjöng och skrek som galningar. Så det måste ha kännts helt rätt när de tog beslutet att spela in en dokumentär av hela spektaklet. Så att de nu kan ge tillbaka någonting till alla de gamla och de nya fansen.

Första delen av dokumentären avhandlar konserterna de gjorde i Helsingfors, Stockholm och Oslo, man får en glimt av den fantastiska miljön de fått äran att jobba i

Blitz Kids är återigen turnéaktuella, fast den här gången i England. De kommer även spela på Sonisphere UK senare i sommar också.

Kolla in dokumentären och sen tar du ock lyssnar du på deras musik nedan via Spotify.

BANDFAKTA – BLITZ KIDS

MEDLEMMAR
Joe James
Jono Yates
Nic Montgomery
Matt Freer

HEMSIDA | FACEBOOK |

 

Relaterade artiklar