VIDEOPREMIÄR: Insense nya video “Meandering” har svensk premiär på Rockbladet.se

Det norska metal-bandet Insense visar verkligen upp att Norge inte bara kan leverera Black Metal. Videon till första singeln Meandering, från deras kommande album De:Evolution, släpptes i Norge för 10 dagar sedan. Nu är det dags för premiär här i Sverige och det sker via Rockbladet.se. Videon är stilfull och enkel, den låter dig som lyssnare att koncentrera sig på musiken.

[youtube_excl]oPm_Eqg5JR0[/youtube_excl]

Under sina 15 år har norska Insense turnerat varenda liten vrå av Skandinavien. I början av mars, i samma veva som de släpper sin nya singel ”Meandering”, var det dags för ännu en liten vända. Denna gång besökte de bland annat Stockholm och Malmö som support till legenden Devin Townshend. Samtidigt offentliggjorde de att det kommande albumet ”De:Evolution” kommer att släppas den 23 Maj via Mas-Kina Recordings/Indie Distribution.

Insense är som en väl bevarad hemlighet från den norska metal-scenen. Norge är ju mest känd för sin Black Metal. Insense har gjort allt för att styra sin kos emot det motsatta hållet. Deras sound är helt unikt. De har blivit jämförda med allt ifrån Machine Head till Dillinger Escape Plan, från Pantera till Strapping Young Lad, från Slipknot till Meshuggah. Sanningen är egentligen den att Insense inte alls låter som någon av de ovannämnda.

Insense startade som ett metal-band med en extremt tekniskt kostym. Från 1999 och framåt har de sakta med säkert skapat om sitt sound där deras andra album var en riktig milstolpe för deras sound. Nu ett antal år och album senare har soundet moderniserats till fortfarande mycket tekniskt fast nu med mycket imponerande riffs och melodisk desperation. Insense säger sig att i princip ha spelat i varenda liten håla i Scandinavien där det finns något att spela för. De har turnérat tillsammans med In Flames, Demon Hunter, The Devin Townsend Project och Ghost, bara för att nämna några.

Insense live-shower är kända för sin brutala och kaotiska utformning, och med kirugisk precission, allt för att publiken ska få full valuta för pengarna.

Efter en norsk grammis för de senaste albumet, vill du Insense presentera sitt femte alster, De:Evolution. Den innehåller 14 spår av desperata agressioner, blandat med mer moget och mer modern approach.


LÅTLISTA – DE:EVOLUTION
01 Part I- Conception                    
02 Meandering            
03 Lethargy                
04 Radio                
05 What Life?                
06 I Tried To Be            
07 Part II- Undoers Arise        
08 Lack Of Progress            
09 Sick Is The Will            
10 Part III- An Endless Series        
11 Moderation                
12 Some Holy Thing            
13 Procreational Ill            
14 Part IV- Adoption            

 

Insense-Bandbild2014


BANDFAKTA – INSENSE

MEDLEMMAR
Tommy Hjelm – Vocals/Guitar
Martin Rygge – Guitar
Ola Hana –  Bass
Truls Haugen – Drums

| HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar