VIDEOPREMIÄR: Pontus Snibb “More Blues and Blue Sounds”

Låten More Blues and Blue Sounds är som en slags programförklaring för skivan och har redan haft smygpremiär i P4. Videon är gjord av Gustav Kronfelt, som även jobbat med Pontus huvudsakliga band Bonafide på deras uppmärksammade Rock'n'Roll Skål-video, samt jobbat med Thundermother och Quireboys.

Pontus är mest känd som frontman, sångare, gitarrist och låtskrivare i rockbandet Bonafide, men även som trummis i amerikanska cowpunk-legendarerna Jason & The Scorchers, och med en lång karriär som inkluderar både americana, countryrock och rock och givetvis mycket blues.

Det har blivit över tusen spelningar genom åren tillsammans med fadern Håkan Nyberg på trummor (också i Nationalteatern) och basisten Micke Nilsson (tidigare i Bonafide), men först nu har trion spelat in en riktig bluesskiva! I den gångna helgen hade Pontus smygpremiär på det nya materialet på Fjellisgalan, två kvällar på en utsåld Victoriateatern i Malmö.

Wreck Of Blues släpps den 28 april på Off Yer Rocka, via Border i Sverige.

Relaterade artiklar