BILDDAGBOK: Crucified Barbara – Häng med under inspelningen av två rockvideos

Efter lite omstyrning av både datum och plats så lyckades Rockbladet möta upp Crucified Barbara för att delta vid inspelningen av två musikvideos. Så kan det gå när sjukdom slår till. Nu var i alla fall tjejerna friska och redo att köra järnet tillsammans med 11Frames för att skapa  lite rockigt ögongodis till låtarna "To Kill A Man" och "I Sell My Kids For Rock and Roll". Crucified Barbara jobbade på stenhårt hela dagen och jag hade emellanåt möjlighet att hålla mig i bakgrunden för att snika till mig lite schyssta bilder när de rockade framför videokameran. Det blev också en och annan bild bakom den så kallade kulissen.

Annons 

 

CB_musikvideo (1 av 9)

När jag anländer i Varberg efter att ha kört från Göteborg så har de andra redan varit på plats från kl 8.00. Nu är klockan efter 10.30 och jag kan konstatera att förutom inverkan av ens egna vardagliga åtaganden så spelar Varbergs gatuskyltning i industriområden en viss roll i problematiken att inte vara där åtminstone en halvtimme tidigare, vilket var mitt mål.

Nåväl, bandets turnéledare Tomas Sjöblom möter upp i dörren och vi smiter in i den runda, mörka lokalen där inspelning av "I sell my kids for rock and roll" redan pågår. Alla tjejerna rockar loss framför videokameran och jag får snällt vänta en stund på att få hälsa på dem. Det är som sagt göteborgsplacerade företaget 11Frames som ser till att vi alla ska få ett par grymma musikvideos att titta på inom en snar framtid. CB berättar senare att de arbetat med dem förut och att de därför vet hur duktiga de är och att de kan lita på att resultatet kommer bli bra. Det är skönt att kunna förlita sig på detta när man får direktioner på hur man ska agera vid en inspelning.

CB_första (1 av 12)
Jag möttes av hårt rockande brudar och flitiga kamera-killar när jag klev in i lokalen
 

CB_första_ (1 av 1)
Nicki Wicked bankar loss
 

När det väl blir en kort paus så hinner jag hälsa på allihop innan det är dags för nästa tagning. Hela dagen rullar på med ett konstant högt arbetstempo, det är mycket som ska hinnas med innan det är dags att åka hem till Stockholm igen. Mia får jobba hårdast då hon har så många fler individuella tagningar att sätta men alla visar upp samma uthålliga sida när det kommer till arbetsmoralen denna långa dag.

CB_bakom (3 av 8)
De som för tillfället inte filmas kan ändå vara med på bild. En fotoduell är sällan fel.
 

Så snart det blir lite längre pauser passar jag på att snacka lite med dem om hur de tycker att det går och om vad som komma ska i framtiden. Den intervju som senare kommer att postas på Rockbladet.se tar alltså något slags Barbapappa-form och anpassar sig efter tid och rum och läge! Inte mig emot, det är bara kul att ta det som det kommer och dessutom så är det inte bara ett etablerat band utan även ett härligt kompisgäng som jag får hänga med under dagen. Snacket fastnade med andra ord inte enbart vid intervjufrågor!

CB_bakom (1 av 8)
Mackor & skor… En del av verkligheten. En VIKTIG del av verkligheten!

CB_bakom (4 av 8)
Jakten på outfit har börjat…

När första låtens video är satt så svidar alla om och det är ett kontrollerat kaos av kläder som passerar mina ögon. Många gånger är jag frestad att fråga var de fått tag på vissa plagg men det får komma i andra hand under denna tidspress, det var visst inte därför jag var här. Tjejerna har också lyxen att kunna bytlåna mycket kläder som passar storleksmässigt. Praktiskt!

När man väl bytt om tar killarna från 11Frames ett oväntat break för att hinna få i sig lunch. Oväntat i den bemärkelsen att schemat är något flytande och det blir som det blir, även om det för längesen passerat traditionell lunchtid och man hunnit ställa sig frågan om dessa män lever utan matintag. Klockan är väl lite senare eftermiddag här och det är inte bara CB som jobbat hårt idag. Nu är man utsvultna och behöver föda. Detta förmedlas inte enbart med ord utan gesterna talar också för sig självt! Gott humör verkar däremot inte nämnvärt påverkat av dessa faktorer.

CB_bakom (6 av 8)

CB_bakom (5 av 8)¨

Medan 11Frames blir mätta och belåtna på sitt håll hinner vi andra till och med med att få dagens boktips! Eller ska jag säga CB's boktips? Varsågoda Rockbladsläsare: Stallo! Troll ska det vara om man frågar Ida…. Någon som läst?

CB_bakom (8 av 8)

Det är inte bara vilka böcker som är rätt i Crucified Barbaras bok (göteborgshumor) jag får lära mig under dagen. Jag får även mer eller mindre veta meningen med livet. Mackor! Mackor är det man lever för! Och sedan kommer då rock n' roll antar jag..? Till "lunch" är det dock pizza och öl som gäller för bandet och den för dagen kombinerade turnéledaren/hjälten Tomas är den som levererar krubbet. Här hinns det snackas lite om allt mellan himmel och jord, bland annat en hel del om matkultur under turnéer. Någon tycker Ryssland är sämsta landet för mat på turné, någon annan berättar om sämsta måltiden i Italien som bestod av penne (pasta) och pommes frites(!). Alla kan dock hålla med om att gemensamma faktorn för turnékäk är DEG. Olika former av deg. Oftast i form av mackor eller pizza.

CB_runtomkring (7 av 8)

När andra låten "To Kill A Man" spelas in har många av dagens timmar redan gått åt. Nu är det verkligen effektivitet som gäller. Det flyter på snabbt och bra och det är lätt att se att samarbetet mellan Crucified Barbara och 11Frames är god matchning. Just den här låten har en lite speciell story som Klara berättar mer om i kommande intervju. Låten handlar i alla fall om den frustration som uppstår över kvinnors utsatthet när det kommer till män som systematiskt misshandlar och våldtar. Ett tungt ämne och en tung låt! Låten finns också med på den valskiva som Feminstiskt Initiativ har släppt.

CB_första (10 av 12)
Mia Coldheart är först ut på "To Kill A Man". Redo att rocka!
 

CB_första (5 av 12)
Klara Force under första låten "I Sell My Kids For Rock and Roll"
 

Tyvärr avslutas min dag med Crucified Barbara något innan det allra sista av inspelningen är klart men som tröst åker jag hem med minneskortet fullt av, förhoppningsvis, schyssta bilder! Ett stort lycka till med musikvideorna önskar jag Crucified Barbara och till alla läsare kan Rockbladet.se upplysa om att de kommer att spela på "Metal på Bruket" i Göteborg den 24 maj. Missa inte det!

 

ÄNNU MER BILDER

 

SKRIBENT & FOTO: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)

 

BANDFAKTA – Crucified Barbara

MEDLEMMAR
Mia Coldheart – Vocals, guitar
Klara Force – Guitar, backing vocals
Ida Evileye – Bass
Nicki Wicked – Drums, backing vocals

HEMSIDA | FACEBOOK | SPOTIFY |

Relaterade artiklar