INTERVJU: K.C Lee – Persist – Vi dedikerade en av våra låtar till en liten cancesjuk pojke

| READ THE ARTICLE IN ENGLISH |

-Vi dedikerade en av våra låtar till en liten pojke som kämpade mot inoperabel hjärncancer och det verkade verkligen muntra upp honom, säger K.C Lee från det kanadensiska metalbandet PERSIST. Här berättar han om hur det gick till när bandet turnerade med Five Finger Death Punch och om det nya albumet "You don't shine" som släpptes i april. 

Persist
Fotograf: JND marketing

Vart började resan för ert band Persist?

Resan började i Thunderbay,Ontario med Frank och Jerry för ungefär sju år sedan. De ville lyckas i musikbranschen och visste att det fanns ganska begränsat med möjligheter där de bodde, så de packade sina väskor och flyttade till Toronto. De lirade live under några år och sen i en övergångsperiod hittade de mig och gjorde mig till deras nya vokalist. Efter att vi spelat tillsammans i tre år till gick KJ och Christian med i bandet och det är den slutgiltiga banduppsättningen som har solidifierat vårt "sound" och som nu resulterat i inspelningen av vårt nya album "You don't shine".

Vad är den största utmaningen med att spela i ett band och vad är det bästa?

Den största utmaningen är verkligen att försöka tävla med så många andra alternativ för biljettköparna och deras tid. Vi måste verkligen välja våra spelningar noga och jobba hårt för att planera och promote. Det är lättare att uppmärksamma folk på att vi finns nu med sociala medier och andra resurser, men det är inte alltid enkelt att behålla folks uppmärksamhet. Det absolute bästa är liveshowen och att få spela framför våra fans. Att träffa människor som du, som är intresserade av vår musik. Att höra hur musiken hjälper människor hantera stress i deras liv, att kunna anknyta till en sång och smärtan och glädjen som ligger inom dem.

Vart har ni ert största stöd runtom i världen?

Vi har ett stort stöd överallt. Kanada, speciellt västra Kanada, har verkligen visat ett enormt stöd. Vi har turnerat där med  Five Finger Death Punch två gånger så vi får chansen att spela inför stora folksamlingar och de älskade oss och har stöttat oss ända sedan dess. USA har välkomnat oss och vi hade äran att få spela på "The JointHard Rock Hotel and Casino" i Las Vegas vilket var en häftig upplevelse. Vi har en stor grupp fans i Europa, Asien och Sydamerika så vi kan knappt vänta på att åka dit och spela för dem.

Ni har gjort flera välgörenhetsshower. Tror du att er musik kan vara ett sätt att ändra världen till en bättre plats?

Mycket av våra låttexter handlar om att inte riktigt passa in, men också om att veta att att passa in inte alltid är svaret. Vi har låtar om smärta och beroende och tillochmed mental hälsa. Dessa är alla viktiga ämnen och vi har försökt spendera tid på att hjälpa till med att jobba mot mobbning, eftersom jag vet att när jag var ensam var min musik allt jag hade. Jag kände känslorna av mina upp och nergångar i humöret, i låtarna jag valde att lyssna på. Vi försöker vara den rösten för andra. Vi dedikerade en av våra låtar "It`s my fight" till en liten pojke som kämpade mot inoperabel hjärncancer och det verkade verkligen muntra upp honom.

Jag lyssnade på ert album "Hours in the daze". Några av låtarna har en nypa rapp i dem. Är det något ni kommer forsätta införliva i er musik?

Varje låt har sitt eget liv och med de hårda riffen, kan prat, skrik och rappande ibland bli som en extra effekt. Jag är säker på att vi kommer göra om det snart.

Ni släppte ert nya album i april: "You don't shine". Hur är det här albumet annorlunda från er tidigare musik? Hur var inspelningsprocessen?

Wow, det är en stor fråga. Det nya albumet heter "You don`t shine". Det är elva originallåtar och en cover. Vi ville återspegla våra kanadensiska rötter så vi bestämde oss för att göra vår egen version av den kanadensiska musikikonen Corey Hart och hans låt"Sunglasses at night". Du kan förvänta dig samma katchiga låt som var en internationell hit, men med närvaron av en väldigt hård gitarr och bas, vilket skapar en helt ny låt som jag tror kommer täcka många musikgenrer.  Albumet visar verkligen vår utveckling som band och processen har tagit nästan tre år tills släppet. Med det sagt vill jag bara nämna att vi är väldigt exalterade över att skriva ny musik nu så vi kommer släppa albumet utan mycket liveuppträdanden. Vi vill verkligen skapa tolv nya låtar som vi kan spela under det kommande året och spela in så snart som möjligt.

Wow, det är verkligen ambitioöst.

Så ni var "nyligen" på en turné med Five Finger Death Punch och Soulfly. Vad är det mest minnesvärda ögonblicket från den upplevelsen?

Vi var på  "Furious and Deadly turnén" med Five Finger Death Punch och Soulfly år 2012. Det mest minnesvärda ögonblicket var att öppna turnén på "The Joint" i Las Vegas. Att vara backstage med banden, stjärnorna och atleterna, det var helt galet. Det var min första resa till Vegas och jag hade ett "all acces" pass till den hetaste metalturnén i Nord Amerika. Five Finger Death Punch har varit så stöttande och bjöd även med oss på deras nästa turné förra oktober. De känner att om de är i Kanada så borde de ge ett kanadensiskt band chansen att ta scen och det är något som pengar inte kan köpa. Att vara runt Max Cavelera och hans medarbetare var fantastiskt häftigt och sen Marc Rizzo, lead gitarristen för Soulfly, han spelade tillochmed på två av våra låtar på vårt album. Att se det systematiska sättet som showen sätts upp, fungerar, tas ner igen och sen flyttas till nästa stad och gör om allt på nytt. Det var inspirerande.

Vart åker ni på turné i den närmaste framtiden?

Vi har några spelningar planerade med före detta  Ozzy Osbourne gitarristen Jake E Lee i vår men vi har pratat med flera promotors i Europa om några festivaler, men vi fokuserar verkligen på att skapa ny musik nu så vi kan planera några turneér med en helt ny show.

Jag hoppas på att få se er live då!

Så..Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är något med er som påminner mig om System of a Down. Vilka är era personliga musikaliska förebilder?

Det är ett av banden som har inspirerat oss tillsammans med Kyuss, Queens of The Stone Age, Kiss, Slayer, Deftones och Nirvana

Har ni några planer på att spela in en ny musikvideo?

Vi har två musikvideor klara. Musikvideon till "My Eyes" släpptes nyligen och "The other sunglasses at night" kommer vi vänta några månader med. Vi borde ha en tredje musikvideo klar då med.

BANDFAKTA – Persist

MEDLEMMAR
K.C Lee – Sång
Frank Deranged– Gitarr och sång
Christian – Gitarr och sång
KJ – Bas och sång
Jerry Stro – Trummor och sång

Officell Hemsida:http://www.thebandpersist.com/persist/
Officiell Facebook: https://www.facebook.com/persistrocks

SPOTIFY-YOU DON'T SHINE

</span><a href="http://open.spotify.com/album/3GunvnuyTi8CVcvAZxBrM2">Persist – You Don't Shine</a><span>

Skribent: Malene Aakre(malene.aakre@rockbladet.se)
Band: K.C Lee/ Persist
Fotograf: JND Marketing

Relaterade artiklar