INTERVJU: Supercharger – Inför turnén

Efter ett svettigt, röjigt och riktigt grymt gig på Beta i Köpenhamn träffar jag sångaren Mikkel Neperus och bassisten Karsten Dines Johansen för en intervju.  Det är första gången jag besöker denna klubb och även om en mindre och mörk lokal som denna med hängivna icke stillastående fans framför scenen gör det riktigt svårt att plåta så är det så här man vill ha det när man lyssnar på rock n' roll! Jag får ta den smällen! Lite lättare var det att efteråt sitta och snacka med Mikkel och Karsten som öppenhjärtigt svarade på frågor och berättade om bandet, nya plattan och turnélivet. Ännu en grym kväll inom musikens underbara värld!

Supercharger-Intervju-CathrinLinne
(Foto: SuperCharger)

Så, vad tyckte ni om kvällens gig här på BETA?

Det är alltid härligt att komma tillbaka till Köpenhamn och det var ett tag sedan vi spelade här. Vi har en del supertrogna fans här som har varit med från början och som det alltid är kul att träffa och spela för. Det går rakt in i hjärtat när man hör att de sjunger med i låtarna!

Ni spelade också nyligen på Göteborgs Rockfest på Sticky Fingers, hur var det?

Först och främst så var det riktigt roligt! Bra scen, bra ställe och trevlig personal som arbetade där. Vi hade möjlighet att se en del av de andra banden också och Bullet blev nog favoriten för oss. Det är ett coolt band men också ett starkt varumärke genom allt som de kopplar till bandet. Som bussen, merchen, bågarna, fansen… Det är grymt och fascinerande att observera. De gör det med rätt dos av självironi och balans så att det inte blir sleezy. Fantastiska musiker.

Har ni många fans i Sverige?

Vi vet inte riktigt, det är lite svårt att säga. Många svenskar känner till våra låtar och en del är väldigt hängivna, faktiskt så kommer de mest hängivna fansen från just Sverige. Det händer att de åker rätt långt för våra gig vilket är coolt och vi hoppas de tycker detsamma, att de får ut något speciellt av det hela, något slags samhörighet genom musiken. Både Sverige och Tyskland är starkare länder när det kommer till rockscenen än vad Danmark är. Ett annat hängivet fan vi mött var en tysk som stod utanför stället i en fet limousin med våra låtar vrålandes ur högtalarna, haha.. Vi blir fortfarande rätt chockade när sådant händer, vi är ju ett band på uppgång, i mellanregistret så att säga, så vi blir liksom, "Yeah, nån gillar oss", haha! Det är ju sådant som håller oss som band vid liv, som ger oss de där kickarna man vill ha.

Ert nyaste album "Broken Hearts And Fall Aparts" släpptes tidigare i år, hur har det tagits emot hittills?

Mycket bra! Detta album har starkare låtar och har fått god respons och liksom rullat på av sig självt, till skillnad mot tidigare plattor som kanske inte automatiskt spelats på radio och dylikt lika mycket. Vi är jättenöjda med responsen.

Berätta lite om inspelningsprocessen?

Det var minst sagt intressant eftersom vi fick jobba mot en väldigt tajt deadline. Vi var tvungna att gå in i studion ett visst datum och då hade vi inte ens skrivit klart låtarna, det sista blev klart kl 04.00 och så började vi spela in kl 10.00 dagen därpå. Vår producent stressade faktiskt ihop på grund av det tajta schemat så vi blev tvungna att arbeta med flera olika personer och allting blev något förskjutet. Som ett band med flera individer blir stressfaktorn också en anledning till diskussioner om vad som behöver göras och hur eller när etc… Man lär sig mycket och man kan inte klandra någon annan än sig själv. För ett band som oss är det ju också viktigt att inte vänta för länge med risk för att bli bortglömda!

Men även om det hela innebar en extrem stress så tror vi ändå att allt blev till det bättre till sist för vi kom i kontakt med en del riktig grymma personer. Plattan kom att mixas i Thailand av Tobias Lindell. Tobias är fantastisk på att få låtar att komma till liv och kan få de mest enkla saker att låta intressant genom att tillföra något extra. Vårt resultat vara ganska cleant och låtarna rätt "finputsade". Han fick det liksom att låta lite stökigt, rockigt och dynamiskt igen. Sedan mastrades det av Dragan Tanascovic (bl.a In Flames och Hardcore Superstar) som förmodligen är den lättaste människan att arbeta med. Han bara fixade det och det lät kanon utan att behöva göra om någonting. Vi är jättenöjda med resultatet!

140502-supercharger-cl-bild05

Nu väntar Europaturnén med H.E.A.T. Vad är er relation till dem och är ni taggade på att komma iväg?

Vi ser fram emot att komma ut på turnén, det kommer bli riktigt kul. Supercharger och H.E.A.T är en märklig men bra mix i den meningen att vi inte låter lika men förmodligen kan attrahera samma publik. Vi tillhör båda GAIN/Sony Music Entertainment och är på det viset sammankopplade.

Hur är turnélivet med Supercharger?

Vi älskar ju att kunna turnera och har kul när vi är iväg. Det är lite som att det är mycket stress fram tills turnén börjar och sedan när vi väl kommit iväg är det bara kul, som en lång galen utflykt! 

Hur hanterar ni sociala medier och tycker ni själva att de är viktiga och att ni kommer närmare era fans?

Vi använder oss av sociala medier och kommer definitivt närmare våra fans så här. Vi försöker att fördela uppdaterandet emellan oss, för det tar trots allt en del tid. Sen försöker vi också se till att det inte blir alltför många stavfel, hehe.. Twitter till exempel är inte speciellt stort här i Danmark men vi försöker använda oss en hel del av det ändå. Åtminstone så gillar jag (Karsten) Twitter starkt och föredrar det över facebook! Vi försöker ta dessa medier seriöst men kanske borde vi ta det ännu seriösare. Man känner sig lite gammal jämfört med den nya generationen som verkar ha stenkoll på allt!

Följer ni själva några inspiratörer eller idoler via sociala medier?

Javisst. Vi är alla tokiga i Wildhearts, Ginger och alla Gingers projekt. Vi gillar alla grabbarna i Backyard Babies och identifierar oss lite med dem som band. Vi blev inspirerade av deras sätt att starta band och det finns likheter med det ständiga turnerandet, turné före demo, turné före video…det är det sätt som vi tycker är rätt väg att gå, den "sanna vägen". Vi har haft rätt mycket tur som fått både turnera och arbeta med människor som vi verkligen beundrar, med värderingar som står för att hårt arbete lönar sig. Även om våra musikstilar kan skilja sig åt!

Rockbladet tackar för grym show och pratstund och önskar Supercharger stort lycka till ute i Europa med start igår, 6 maj!

 

SKRIBENT: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)
INTERVJU: Supercharger
 

BANDFAKTA – SUPERCHARGER

MEDLEMMAR
Mikkel Neperus – Vocal
Thomas Buchwald – Lead guitar
Benjamin Funk – Drums
Lars Rygaard – Piano, Bluesharp
Karsten Dines Johansen – Bass

FACEBOOK | HEMSIDA |

 

SPOTIFY

<a href="http://open.spotify.com/album/5aQu2zTjF1OWKYyKlERFAr">Supercharger – Broken Hearts and Fallaparts</a>

Relaterade artiklar