KONSERTFOTO: Manic Street Preachers – Berns – 11/5

Manic Street Preachers ger sin första konsert i Stockholm på 12 år. Kultstatus i kombination med en extremt hängiven publik är ett faktum, 1150 personer har samlats för att se James Dean Bradfield, Nicky Wire och Sean Moore. 

Annons 

 

11052014-DSC_7404 copy

Manic Street Preachers har funnits länge på den internationella rockscenen. För varje platta har den trogna skaran fans ökat, med hela 22 år sedan debuten har de etablerat sig i världen. Förra året släppte de sitt elfte album ”Rewind the Film” som har fått några av deras bästa recensioner någonsin. Låtar som "Motorcycle Emptiness", "A Design For Life", "You Stole the Sun From My Heart", "Your Love Alone Is Not Enough", "This Sullen Welsh Heart" och "If You Tolerate This Your Children Will Be Next" har sällan lämnat någon oberörd. Ikväll är allt som vanligt bortsett från att jag bara får stanna under tre låtar. 

Publikens ålder är väldigt blandad och det är ett bevis på gruppens betydelse, texterna är oftast politiska med en viss variation. Från de yngre mer bokstavstroende fansen längst fram till de äldre längre bak som vill återuppleva sina unga år ännu en gång. "Motorcycle Emptiness" är startskottet på en fantastisk kväll med många förträngda minnen som kommer att uppstå tack vare den fantastiska musiken. Manic Street Preachers lyckas skapa en härlig stämning genom att välja ut guldkornen från många plattor. 

SE HELA BILDSERIEN – MANIC STREET PREACHERS

 

FOTO & TEXT: Joanna Hemmingsson (joanna.hemmingsson@rockbladet.se)
EVENT: Manic Street Preachers

 

BANDFAKTA – MANIC STREET PREACHERS

James Dean Bradfield – Sångare, gitarrist
Nicky Wire – Basist
Sean Moore – Trummis

HEMSIDA | FACEBOOK |

Relaterade artiklar