Nine Inch Nails – Hovet – 10/5

Det är 5 år sedan NIN besökte Sverige senast så det är inte ofta vi har privilegiet att ta del av enigmatiska Trent Reznor och hans musik, därför är det mycket mer förvånande att det inte är slutsålt på Hovet. Golvet framför scenen är totalt fullt men läktarna gapar med tomma platser.

Annons 

 

Nine-Inch-Nails-Hovet-20140510.-Copyright-Fredrik-Olofsson-6

NIN går hårt ut, de öppnar med ”Copy of A” och redan i 3:e låten, ”Terrible Lie”, sprutar svetten från Trent Reznor och jag får faktiskt torka bort några droppar från kameran. Showen lyckas förmedla känslan av att spelningen är intim, en titt in i ett plågat genis inre. Samplingarna fungerar perfekt med ljusshowen och förstärker intrycket av musiken, som ibland är krossande hård och ibland spröd och bräcklig.

Någonting som slår mig är hur tyst det är på Hovet förutom på scenen, alla i publiken lyssnar, tittar och det är inte förrän i klassiska ”Head Like a Hole” som alla proppar brinner och allsången nästan lyfter taket. Det är någonting speciellt med konstnärer och deras plågade själar, den snart 50 årige Herr Reznor kör minimalt med mellansnack och låter musiken tala. Dock berättar han att han har varit på dåligt humör de senaste dagarna och det kanske är precis vad han behöver för att skriva mer fantastisk musik igen.

Konserten är över alltför fort och med sista låten ”Hurt”, lämnar det multi instrumentalistiska bandet oss med en känsla av att vilja ha mer. Ljusen tänds, verkligheten återvänder och vi som var där fick bevittna ett NIN i högform!

SE HELA BILDSERIEN FRÅN NINE INCH NAILS NAILS PÅ HOVET

 

 

EVENT: Nine Inch Nails
ARENA: Hovet, Stockholm
DATUM: 2014-05-10
SKRIBENT:Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)
FOTOGRAF: Fredrik Olofsson (fredrik.olofsson@rockbladet.se)

LÅTLISTA

1. Copy of A

2. 1,000,000

3. Terrible lie

4. March of the pigs

5. Piggy

6. The frail

7. The wicked

8. The becoming

9. Gave up

10. Sanctified

11. Closer

12. Find my way

13. Me, I’m not

14. Came back haunted

15. The great­destroyer

16. Eraser

17. Wish

18. The hand that feeds

19. Head like a hole

20. Hurt

Relaterade artiklar