KONSERTNYHET: Hollywood Undead till Sverige för två spelningar

I slutet av hösten är det äntligen dags. Amerikanska Hollywood Undead ger sig ut på en Europaturné som når Stockholm och Fryshuset – Klubben den 11 november och Göteborg och Sticky Fingers den 13 november. Biljetterna släpps till försäljning fredag den 16 maj kl 9.00. 

Annons 

 

hu2012-publicity2

Hollywood Undead har sedan debuten Swan Songs från 2002 långsamt byggt upp en hype kring sig själva – hela tiden ivrigt uppbackade av en alltmer månghövdad fanskara. Senaste skivan heter Notes from the underground och här märks att en utveckling har skett i rätt riktning – borta är de värsta barnsjukdomarna i form av All-in-party och dessa har ersatts med mer mognad och reflekterande texter kring livet. Musiken ligger nära det som band som Linkin Park håller på med, men detta känns mer på riktigt. Medlemmarna i Hollywood Undead bär masker och använder sig av pseudonymer, allt för att musiken ska sättas i första hand och att fokus ska läggas på den. Något som är svårt att ignorera!

När det här bandet sätter igång är det nämligen svårt att inte lyssna. Att Hollywood är mer än filmer, glamour och stjärnor har vi nog alla anat. Av Hollywood Undead får vi höra om verkligheten från denna världsmetropol på ett uppriktigt sätt. Skitigt, elakt, otacksamt och egoistiskt – dessa är några av orden som bandet använder sig av då de talar om Hollywood. Och vilka skulle kunna veta bättre? Grabbarna är födda och uppväxta just där och då säger man inte gärna emot. Det här bandet är så mycket gata att dina kläder efter avslutad konsert kommer att osa av asfalt.

Recept på en lyckad kväll: En del hip-hop, två nypor hårdkokt rock, krydda med allvarliga texter och garnera med ett fruktansvärt ös. Vi kallar rätten Hollywood Undead och rekommenderar dig provsmaka den 11 och den 13 november. Bon Appetit!

Datum

11.11 – Stockholm, Klubben – Fryshuset
13.11 – Göteborg, Sticky Fingers

Relaterade artiklar