KONSERTRECENSION: Sanne Salomonsen – Tivoliparken (Köpenhamn) – 3/5

I lördags åkte vår nya duo Tobbe och Anna till ett soligt och skönt Köpenhamn. Förutom att njuta av vädret skulle de besöka Glassalen på Tivoliparken för att kolla in den danska rock/soul/blues-sångerskan Sanne Salomonsen. Hon bjöd på en sittande konsert i en helt ny tappning. Hon valde för kvällen ett låtset av den mer lugna varianten. Hon och hennes musiker skapade en sorts magi på scenen som var otrolilgt häftig, hon valde att inte ta med de mest kända låtarna, så frågan var om det gjorde publiken missnöjda eller inte?

Annons 

 

140503-SanneSalomonsen-AS-Bild-1011

Det är en fantastisk ljuvlig vårdag i Tivoliparken i Köpenhamn. Tivoliparken som idag andas en extra skön atmosfär av danskt gemyt. Just den här dagen är det även musikuppspelning från Köpenhamns olika musikskolors ensemble, i varje litet hörn av parken. De består mest av blåsinstrument och barnkörer! Karusellerna snurrar vilt och glädjetjut hörs överallt från de hugade åkandena.

Sanne Salomonsen ska i afton uppträda i Glassalen i Tivoliparken för en sittande publik. Publiken värms upp av musik i högtalarna som består av allehanda sköna soulklassiker av t.ex. Marvin Gay, Aretha Franklin och Jackson 5 och det ligger skön och gemytlig spänning i luften. Konserten är utsåld och det märks att publiken mestadels består av Danska musikentusiaster i mogen ålder.

Salen släcks ned och Sanne inleder konserten lågmält med sina 3 medmusikanter som spelar piano och bas, gitarr och trummor. Hon sätter stämningen direkt rakt in i själen. Sanne Salomonsen är till vardags en fantastisk soul, blues och rocksångerska, men i kväll har hon själv valt ut en exklusiv repertoar av lite mer lugna och lågmälda låtar, som hon vanligtvis inte spelar.

Det är otrolig välspelat och proffsigt och den musikaliska perfektionen ligger på en hög nivå. Medmusikanterna bevisar sin proffsighet genom att byta instrument mellan låtarna och sedermera framföra var sin låt på sång. Det är så bra och oväntat att man nästan trillar baklänges i stolen.

Sannes karisma utstrålar rutin och självsäkerhet! Jag sitter och njuter av stämningen som Sanne förmedlar! Mellan låtarna berättar Sanne underhållande historier från livet med en stor portion humor! Sen sjunger hon en gammal Kenny Rogers dänga som får mig att få gåshud av välbehag.

Konserten är uppdelad i 2 set och det passar den stämningsfulla musiken! Även om jag har svårt att förstå de danskspråkiga texterna förstår jag med lätthet känslan i låtarna hon förmedlar!

Jag saknar kanske de lite mer bluesrockiga hitlåtarna som ”Hvis du forstod” och ”Den jeg elsker” men ikväll får jag något helt annat. Sanne är ett riktigt karismatiskt fullblodsproffs och underhållsfaktorn är hög. Denna afton kommer man sent att glömma! 

 

KOLLA IN BILDSERIEN NEDAN

 

SKRIBENT: Tobbe Skogh (thorbjorn.skogh@rockbladet.se)
FOTO: Anna Skogh (anna.skogh@rockbladet.se)
KONSERT: Sanne Salomonsen
ARENA: Glassalen / Tivoli / Köpenhamn
DATUM: 2014-05-03
BÄSTA LÅT: As The night goes on
BÄSTA MINNET: Sannes underhållande och roliga historier!!
BETYG:
RB-Betyg-7_10

 

SANNE SALOMONSEN

HEMSIDA | FACEBOOK |

 

SPOTIFY

Relaterade artiklar