KONSERTTIPS: Nine Inch Nails hyllade världsturné till Sverige

För första gången på fem år kommer Nine Inch Nails till Sverige. Det legendariska bandet med den självklara frontmannen Trent Reznor är kända för sina banbrytande och intensiva livespelningar och den 10 maj kommer de till Hovet i Stockholm efter att ha varit ute på en stor världsturné. Spelningen i Australien nyligen beskrevs av The Guardian som "fenomenal” och "rakbladsvass”. Förband i Stockholm är det hyllade postpunkbandet Cold Cave (US), som släpper sitt nya album senare i år. 

ImageGen

Under Nine Inch Nails 26-åriga historia har de bara besökt Sverige fyra gånger tidigare. Den 10 maj är det dags igen. 

De senaste åren har bandets frontman Trent Reznor varit upptagen med hyllade sidoprojekt och har bland annat skapat det prisbelönta soundtracket till den amerikanska versionen av ”The Girl With The Dragon Tattoo” och gästat på Queens of the Stone Age senaste album. 

I höstas kom Nine Inch Nails tillbaka med det nya kritikerrosade albumet "Hesitation Marks", som bland annat fick betyget 4 av 5 av DN, HD, UNT, Arbetarbladet och Jan Gradvall på DI Weekend. I år gjorde de ett unikt framträdande tillsammans med Queens of the Stone Age, Dave Grohl och Lindsey Buckingham som avslutningsnummer inför nästan 30 miljoner tittare på ”Grammys 2014”.

Nu är Nine Inch Nails ute på en stor världsturné med sin hyllade liveshow som The Guardian kallar "fenomenal” och "rakbladsvass”. Senast bandet var i Sverige skrev Expressen att "något liknande har aldrig tidigare skådats på en rockkonsert. Innovatören Trent Reznor visar sig än en gång".

Lördag den 10 maj återvänder de till Stockholm och Hovet med det hyllade amerikanska postpunkbandet Cold Cave som förband. 

Följ det senaste om spelningen via #NiNsthlm och #rblive.

Relaterade artiklar