NYHET: Amaranthe och Dead By April öppnar för Avenged Sevenfold i Scandinavium

Amaranthe och Dead By April öppnar för Avenged Sevenfold i Scandinavium!

unnamed (2)

När Avenged Sevenfold spelade i Sverige sist var det på ett utsålt Hovet i Stockholm, i sommar kommer de tillbaka för att inta Scandinavium och Göteborg. Nu kan vi glädjande meddela att de får sällskap av inga mindre än Amaranthe och Dead By April.

AMARANTHE
Göteborgsbaserade Amaranthe har gått från klarhet till klarhet. Efter debuten 2011 har de radat upp listplaceringar både i Sverige och internationellt; sjätteplats på albumlistan i Sverige med sitt senaste album "THE NEXUS", 1:a på iTuneslistan för Metal i USA, 12:a på Billboard heatseekers charts och en mängd andra placeringar. Bandet har under sina tre år av turnerande hunnit åka världen runt ett flertal varv, med headline-turnéer i USA, Japan och Europa, samt spelat på världens största rockfestivaler såsom Wacken, Graspop, Loudpark och ProgPower USA. I höst släpper de sitt nya, ännu obetitlade album, följt av en omfattande världsturné som tar sin början i USA i september. 

DEAD BY APRIL
Tre år efter "Incomparable" är den svenska exportsuccén Dead By April tillbaka. Och den här gången är de starkare än någonsin. Efter två guldsäljande album har gruppen ytterligare förfinat sitt koncept. De mörka partierna är tyngre, de snabba är snabbare och popinfluenserna än mer närvarande än någonsin. Göteborgskillarna i Dead By April, ett av Sveriges absolut största metalband, och enorma utomlands, släppte nytt album, "Let the World Know", den 12 februari och gick direkt in på på albumlistans femteplats. Bandet har genomgått stora förändringar de senaste åren. En uppenbar förändring är att sångaren Christoffer Andersson ersatt Jimmie Strimell. Tillsammans med Pontus Hjelm (gitarr), Zandro Zantiago (sång), Marcus Wesslén (bas) och Marcus Rosell (trummor) är han nu redo att möta världen. 

Datum

24.6 Göteborg, Scandinavium

Relaterade artiklar