NYHET: TWIN avslöjar att Beau Hill vill remixa låten “Clench” och att de spelar ikväll på Sticky Fingers

TWIN är bandet som redan gjort otaliga spelningar på hemmaplan i Göteborg men som nu är extra taggade då de på fredag 9 maj öppnar för OUTSHINE på Sticky Fingers. Dessutom levererar bandet grymma nyheter då de blivit kontaktade av den välkände amerikanske producenten Beau Hill som är en av de stora inom musikbranschen, med över 50 miljoner enheter sålda runt om i världen.

"Han kontaktade oss och ställde frågan om en eventuell remix av vår låt Clench för den amerikanska marknaden – ett erbjudande man inte tackar nej till!"

oscar (1 av 1)
Oscar Petersson, sångare/gitarrist

"Vi är skitglada så klart", berättar John Eriksson, bassist i Twin. Vi hade svårt att avgöra om det var ett skämt först så vi gjorde lite research och snackade med andra band som samarbetat med Beau Hill och insåg att det ju faktiskt var på riktigt. Nu har vi smält den goda nyheten och tycker det här ska bli fruktansvärt kul!

Beau Hill är förmodligen mest känd för att ha lyft det amerikanska kultbandet RATT under deras storhetstid under 80-talet. Han har även arbetat med band som Twisted Sister och Alice Cooper, där han både skrivit och producerat.

Hur ser den närmsta framtiden ut för er i TWIN nu?

Vi är ju alla eniga om att köra stenhårt på dealen med Hill nu och vi kommer även att spela in en musikvideo till den nya versionen av Clench. Idag är låten första spåret på vår EP som är inspelad och producerad av Tobias Lindell från Bohus Sound Studios (bland annat Avatar, Hardcore Superstars och Europe). Vi är supernöjda med den redan och ser mer på samarbetet med Beau Hill som en väg att nå ny och bredare marknad. Vem vill inte ta sig in i den amerikanska marknaden, här har vi en chans!

Vi har också massor av nytt material som så småningom kommer bli till en fullängdsplatta, men då vi vill ha ut något nytt nu direkt så kommer vi att börja med att spela in en ny och efterlängtad singel i Grand Recording Studios i Göteborg. En video till den och allt klart för release till sommaren och vi behöver med andra ord inte fundera på var vi ska lägga vår tid! Spikat schema och gasen i bott!

John_tok
John Eriksson, bassist. Ett lite annorlunda photo shoot

 

SKRIBENT & FOTO: Cathrin Linné (cathrin.linne@rockbladet.se)

 

BANDFAKTA – TWIN

MEDLEMMAR

Oscar Petersson – Sång/Gitarr
John Eriksson – Bas
Henrik Olausson – Gitarr
Linus Fogelberg – Trummor

 


 

Relaterade artiklar