Sabaton – Heroes – läs recensionen samtidigt som du kan lyssna på skivan via Spotify

Det var förra året SABATON kom ut med material. En dvd från festivalen Woodstock i Polen som blåste håret bakåt när man bevittnade det. Nu är det snart dags för frontmannen Joakim Brodén samt Pär Sundström tillsammans med sina övriga medlemmar att släppa sitt nya album i form av skivan HEROES som är en tribut till det folk som osjälviskt försätter sig i fara för att hjälpa någon annan. Inte nog med att du nedan kan läsa recensionen av skivan, utan du kommer kunna lyssna på den via vår Spotify-spelare nedan från och med idag den 12 maj kl 19.00 CET.

Annons 

 

Sabaton-Heroes-Cover-RB 

Nu är det alltså dags för Sabatons åttonde verk att släppas och förväntningarna är skyhöga vart man än vänder sitt ansikte. Albumet stod färdigt tidigt i år, men släpps nu äntligen den 16 maj. Sabatons fan-bas kan alltså pusta ut och konstatera att väntan på Heroes äntligen är över!

Med nya bandmedlemmar har Sabaton skapat denna skiva och jag måste säga att jag är riktigt glad att de lyckats få till det riktiga ”Sabaton-soundet” som även många trogna fans hör. Det är svårt att komma som ny medlem och kasta sig in i allting och köra järnet, men det har de lyckats med galant vilket har resulterat i en riktigt bra skiva!

Det jag speciellt uppskattade i denna skiva är att låtarna är så olika och oförutsägbara, vilket gör att jag som lyssnare får en ny kick varje gång en ny låt början. Den röda tråden om imperier och olika slag hålls fortfarande kvar. Detta vill vi dock inte mista. Det är ju trots allt det Sabaton har som blod det som de kan bäst!

Jag är även riktigt glad över att melodierna har fått mycket uppmärksamhet. Det är något som jag personligen lyssnar mycket efter, och jag anser att det är en stor del till ett lyckat album. Jag tänker främst på To Hell And Back, samt balladen som båda melodin på har blivit av en favorit för mig som berör på ett djupt plan. Det är inte många band som ena stunden kan spela grym metal och stunden senare kombinera det med en vacker ballad som The Ballad Of Bull vars text och musik kan få vem som helst att rysa.

Efter att ha lyssnat igenom albumet flera gånger kan jag inte annat än att säga att killarna i Sabaton har gjort en riktigt grym skiva på både ett musikaliskt men också personligt plan. Jag gillar starkt att man lyckats kombinera sin forna stil samtidigt som man blandat in lite nytt med nya färska medlemmar som gör ett toppenjobb!

 

Från och med den 12 maj klockan 19.00 CET kan du lyssna på skivan via nedanstående Spotifylista.

<a href="http://open.spotify.com/album/1pb4p8R36HbFNezTq7o2eG">Sabaton – Heroes</a>

SKRIBENT: Marcus Aldrin (marcus.aldrin@rockbladet.se)
RECENSERAT: Heroes/Sabaton
RELEASEDATUM: 2014-05-14
BÄSTA LÅT: The Ballad Of Bull/Inmate 4859
BETYG:
RB-Betyg-9_10

 

sabaton_992_scanpix

BANDFAKTA – SABATON

Joakim Brodén – Sång, keyboard
Chris Rörland – Gitarr
Thorbjörn Englund – Gitarr                                                                                            
Pär Sundström – Bas 
Hannes van Dahl – Trummor

| FACEBOOK | HEMSIDA |

 

The YouTube ID of </span>9FkYxnm70vg is invalid.

 

Relaterade artiklar