SKIVRECENSION: Kent – Tigerdrottningen

Jag är en av de konservativa, en av de som saknar KENTS pik i och med VAPEN & AMMUNITION. Du vet när något inte nödvändigtvis är dåligt, utan stenen i skon ligger snarare i att något är märkbart annorlunda. Så är det med Kent, för de har aldrig varit dåliga – Nu har de dock förstärkt det annorlunda. Detta är KENTS tredje album sedan de dumpade indie-riffen mot synth-slingor, både på gott och ont.

Annons 

 

Kent-Tigerdrottningen-Coverbild2

Säga vad man vill om soundet, men som tur är Jocke Bergs lyrik om att längta sig bort det centrala. Ibland tycker jag det poppiga soundet blir till Bergs fördel då det klär hans växelvisa pratsjungande viskningar och falsett. Men sen så saknar jag hans ängsliga skrik i refrängen till indie-punkiga Kräm (Så nära får ingen gå), och jag påminns om att denna inkarnation av Kent är bra men inte bäst, i min mening.

I Tigerdrottningen finns det vissa låtar som är moderna dubbelgångare till äldre. Svart Snö är som klassikern Duett i sitt budskap, sin takt och sin hoppfullhet.

Jag vettefan, jag blir inte så berörd av albumet, jag har alltid tyckt att electro-beats och samplade stråkar kan vara så opersonligt. Kanske har jag delvis växt ifrån att sympatisera med Jocke Bergs ängslan, eller så har Kent som band växt ifrån tonårsängsligheten och vänt sig till något mer universellt som inte är riktat för en viss ålder eller kön. Hur som helst omfamnar jag luft i vissa av albumens låtar, och jag får inget tillbaka.

Många band vill ha en dold politisk agenda, men Kent har få gånger duckat mer för det subtila som nu. La Belle Epoque är albumets mest samhällskritiska låt och blandat med varierande dagdrömmande första och tredjepersons-perspektiv glaserat i poppens lekfulla toner är det bara att gilla eller dissa Tigerdrottningen. Som konservativ vet ni var jag står. 

 

SKRIBENT: Philip Almén (philip.almen@rockbladet.se)
RECENSERAT: Kent – Tigerdrottningen (Album)
RELEASEDATUM: 2014-04-30
BÄSTA LÅT: Godhet
BETYG:
RB-Betyg-7_10

 

Kent-Bandbild-2014

BANDFAKTA – KENT

MEDLEMMAR

Joakim Berg – sång, gitarr
Martin Sköld – bas, keyboard
Markus Mustonen – trummor, piano
Sami Sirviö – gitarr, keyboard

Kent hemsida: kent.nu

Kent Twitter: twitter.com/KentTheBand

Kent Facebook: www.facebook.com/Kent.nu

LYRIC VIDEO – La Belle Epoque

 

Relaterade artiklar