The Resistance, Crucified Barbara, Bult och Psychobrew om helgens festival “METAL PÅ BRUKET” i Göteborg

"METAL PÅ BRUKET" är en ny 2-dagars festival som äger rum nu till helgen, 23-24 maj, i Göteborg. 11 band är taggade att få bruket att gunga, eller dundra, som Crucified Barbara förebereder oss på! Jag tog mig en kort snackis med 4 av banden för att höra vad de tror om festivalen och höra hur de laddar upp. Kolla in vad the Resistance, Crucified Barbara, Bult och Psychobrew har att säga och försök sedan hitta en anledning att inte ge denna prisvärda och gött belägna festival en chans i helgen! 

MetalPaBruket-Poster-2014-383x270

THE RESISTANCE

Facebook.com/theresistanceswe

1. Berätta kort vilka ni är och vilken tid ni spelar på festivalen?

Vi är The Resistance och vi bildades 2011. Just nu tar vi en paus från arbetet med inspelning av vår nya EP här på Top Floor Studios för att göra denna intervju. Vårt gig ser ni på lördag kl 23.30.

 

2. Detta är en ny festival, vad har ni för förhoppningar om att den blir bra och kanske tar fäste och återkommer?

Förhoppningsvis! Om det blir bra uppslutning så finns det ju chans för det. Det återstår ju att se, det är väl som vilken annan festival som helst, att de har sina barnsjukdomar i början. Läget för festivalen är ju bra och det är en kul idé!

 

3. Vad tycker ni om mixen av band?

Vi har ärligt talat lite dålig koll på vilka band som spelar förutom Crucified Barbara, Ammotrack och Jaggernaut. Vi tycker absolut man ska kolla in Jaggernaut som är Wojtek Lisickis (tidigare Lost Horizon, Luciferion) nya gäng och där levereras alltid kvalité, oavsett vad det än är för konstellationer! Sedan kommer vi också gå och kolla på Crucified Barbara på fredagen.

 

4. Hur laddar ni själva upp för att bidra till att det blir en grym festival?

Jesper:

Vi ska absolut göra ett bra gig och vi laddar upp automatiskt bara genom att få träffas igen. Halva bandet bor ju i Stockholm och vi ses inte så ofta, mer eller mindre bara när vi spelar ihop. Och då har vi så jäkla kul! Dessutom ska det bli extra kul att det är alla vi fem som står på scen tillsammans, vilket i sig ger extra pepp! Vi har ju haft lite strul med avhopp pga sjukdom och lite annat på tidigare gig, så att få träffas och spela alla fem blir grymt och vi kan garantera en bra spelning. Vår lägsta nivå är extremt hög!

 

Claudio:

– Personligen ska jag även att ladda upp hos mamma och pappa som bor i närheten. Någon pic nic nere vid vattnet på Röda sten och så kan Alfonso, mammas och pappas sköldpadda, få hänga med också! Annars är ju bara en sådan sak som att få hänga med bandet en hel dag och sedan avsluta det med gig är fantastiskt. )

 

5. Om ni fick välja EN musiker att gästspela/sjunga med er på en låt, oavsett musiktyp, vem skulle det bli?

Då svarar vi för varandra om det är ok, så ser vi hur det går.

Jesper:

Utan tvekan så blir det Steve Harris för Claudio.

Claudio: 

Absolut, absolut. Steve Harris, Iron Maiden, helt klart! Nu är det ju inte i Jespers tycke utan mer i mitt, men jag hade kastat på Jesper Adrian Smith för han är min favoritgitarrist. Vi håller oss till Maiden rätt ofta när vi snackar musik..

Jesper:

Och det brukar sluta i en diskussion om "har Iron Maiden gjort en dålig låt"? Jag säger ja, "Invaders".

Claudio:

Nej! "Invaaaadeers…" (Sjungandes, skribentens anmärkning). Skitbra låt, sluta nu för fan! Det finns ingen dålig låt.

Jesper:

Om jag själv skulle kasta in någon på scen, om valet får vara död eller levande, så skulle jag nog välja Curt Cobain.

TR (1 av 1)
(Foto: caughtbycat.com, Fotnot: Jakob Herrmann (till vänster) från Top Floor Studios passar på att ta en power nap när arbetet tillfälligt pausas)

 

CRUCIFIED BARBARA

Facebook.com/crucifiedbarbara

1. Berätta kort vilka ni är och vilken tid ni spelar på festivalen?

Vi är Crucified Barbara, hårdrocksband från Stockholm som har spelat ihop sen 2000-talets allra första början, vi turnerar världen över och ska snart släppa vårt 4:e studioalbum, som liksom vår förra skiva, spelats in i Göteborg. Vi spelar på Metal på Bruket kl 23:30 på fredag! 

 

2. Detta är en ny festival, vad har ni för förhoppningar om att den blir bra och kanske tar fäste och återkommer?

Det är alltid kul med nya festivaler och så klart hoppas vi att det går bra för denna så det kan bli något återkommande. Sockerbruket har jag aldrig besökt men av bilder att döma ser det ut som en stadig byggnad vilket ju är bra med tanke på hur det kommer att dundra där i helgen! 

 

3. Vad tycker ni om mixen av band?

Jag börjar ju bli en gammal tant nu så jag har lite dålig koll på band överhuvudtaget, men som jag ser det så verkar det vara en bra blandning av stilar och det ska bli kul att se/höra lite band som jag inte har sett förr, om jag hinner med innan vårt gig.

 

4. Hur laddar ni själva upp för att bidra till att det blir en grym festival?

Vi har repat och gjort en stadig setlist, det blir tajt att få ihop allt vi vill spela på en timme, men vi ska vara så effektiva vi kan så det blir maximalt med rock och minimalt med pladder. Så ska vi vara på jävligt gott humör. Vi har en massa coola fans som kommer långväga också, från Frankrike, Italien och USA så vi kommer verkligen skärpa oss så att alla får goda minnen med sig hem oavsett om man har kommit dit med spårvagn eller flygmaskin.

 

5. Om ni fick välja EN musiker att gästspela/sjunga med er på en låt, oavsett musiktyp, vem skulle det bli?

Jag skulle vilja att Kermit klev ut på scen och sjöng Jennyfer med mig någon kväll när jag minst anade det, då skulle jag bli paff men framför allt väldigt glad. Det skulle bli episkt. Hoppas han läser det här! 

test (1 av 3)

 

BULT

Facebook.com/Bultband

1. Berätta kort vilka ni är och vilken tid ni spelar på festivalen?

Vi är Bult och har funnits sen 2008, ett göteborgsband som spelar mycket svängig dödsmetall med progressiva inslag. Ni kan kolla in oss kl 20.15 på lördag!

 

2. Detta är en ny festival, vad har ni för förhoppningar om att den blir bra och kanske tar fäste och återkommer?

Det är klockrent med en liten till festival på vårkanten. Bra tillfälle när folk börjar bli festivalsugna inför sommaren. Vi är också positivt överraskade över priset, folk har råd att gå på det här och det är ändå en del starka band.  Nu när inte heller Metaltown blir av så är det ju perfekt läge att köra något sådant här.

 

3. Vad tycker ni om mixen av band?

En bra mix tycker vi. Bra uppdelat med rock/hårdrock en dag och mer metal nästa dag för de som vill välja. Alla möjligheter finns. Det är kul att det även är ett renodlat tjejband med genom Crucified Barbara och att det är blandat med manliga och kvinnliga musiker även i en del andra band. 

 

4. Hur laddar ni själva upp för att bidra till att det blir en grym festival?

Repar som fan, tighta som as och ger allt. Sedan är det riktigt kul att få spela med ett band som the Resistance som vi själva är fans av. Det gör att man tänder till extra.

 

5. Om ni fick välja EN musiker att gästspela/sjunga med er på en låt, oavsett musiktyp, vem skulle det bli?

Åh det finns ju hur många som helst när man börjar tänka efter. Vi kan väl försöka samsas om några då.. Vad sägs om Tomas Haake på trummor (Meshuggah), Brent Hinds (Mastodon) eller varför inte ta in Peter Dolving (The Haunted) på sång kanske!

Bult1 (1 av 1)

 

PSYCHOBREW

Facebook.com/Psychobrew

1. Berätta kort vilka ni är och vilken tid ni spelar på festivalen?

Vi är Psychobrew och orginalmedlemmarna har spelat ihop sedan 2009. Vi spelar kl 21.30 på fredag och då hoppar Brodde in för för Figge som är på asienluff för tillfället.

Simon Hansson sjunger, Oskar Joss gitarr, Brodde ( ist för Figge Edvardsson), trummis Chris 'Fransisco' Kärnlund (enligt de andra), Jesper Sirenius

 

2. Detta är en ny festival, vad har ni för förhoppningar om att den blir bra och kanske tar fäste och återkommer?

Tror det kan bli rätt fett. I och med att Metaltown inte blir av i år så får folk ändå något att gå på. Nyckelgrejen är att priset är så lågt, ett pris alla har råd med. Läget är ju också perfekt för denna festival så det borde gå bra! Kommer Metaltown tillbaka så har det ju säkert påverkan. 

 

3. Vad tycker ni om mixen av band?

Det kunde varit lite fler hårdare band. The Resistance är ju lite tyngre men sen är det många band man inte känner till kanske. Det är nog bra att det är en liten mix också, så det lockar lite olika folk.

 

4. Hur laddar ni själva upp för att bidra till att det blir en grym festival?

Vi fokuserar mest på att göra en bra grej. Vår grej är att vara ett bra liveband – "hardcorepunk in your face". Vi ska definitivt bidra med vår del!

 

5. Om ni fick välja EN musiker att gästspela/sjunga med er på en låt, oavsett musiktyp, vem skulle det bli?

GG Allin. Det hade varit en skräckupplevelse och utmaning om man vill ha en sjuk spelning som känns "Psychobrew".

psychobrew (1 av 1)

 

Du finner mer info om METAL PÅ BRUKET på Facebook.com/metalpabruket.

Följ festivalen på Rockbladet.se.

 

Relaterade artiklar