Bråvalla – Dag 1

När Bråvalla äntligen öppnar entrén strax efter lunchtid på torsdagen springer flera taggade festivaldeltagare in på området. Det är över 50 000 besökare på plats, solen skiner och vad jag kan se är det många som kommit just för att se dagens headline: Iron Maiden.

Annons 

 

Det är en salig mix av människor på festivalen och förutom musiken är det ju just det som är så fantastiskt med festivaler. Trivium inleder dagens metal-scen och går hårt ut redan från start. Trots att klockan bara är strax före 14 är det mycket publik på plats. Bring Me The Horizon är nästa band och jag måste erkänna att det är ett band som verkligen trollbinder sin publik och jag rekommenderar den som har möjlighet att se bandet spela live.

DSC_0167

Jag träffar på en kompis och passerar scenen där Ron Pope spelar och för höra det klockrena uttalandet: ”It sucks when the sun goes down and it’s time to head home. But here in Sweden the sun doesn’t go down during the summer, so we can rock'n roll all night!"

DSC_0044

Dropkick Murphys får hela området att gunga och det är nästan omöjligt att stå stilla när de spelar. Anthrax var helt ok, men jag hade nog förväntat mig lite mer. Däremot blev jag glatt överraskad av Jake Bugg. Charmig, lite trallvänlig vis-rock som jag nog kan tänka mig att lyssna in mig lite mer på framöver. Iron Maiden avslutade min torsdagskväll och det är nog fler än jag som tycker att de gjorde en grymt bra spelning.

DSC_0155

Eftersom det nya systemet där det är meningen att man ska betala med armband, istället för betalkort och kontanter, inte fungerat som det ska är köerna till påfyllningen långa. Likadant är det vid de flesta matstånd och barer då många ställen fortfarande inte har fungerande kassor. Ett system som jag misstänker att många håller med mig om, har varit under all kritik.

Kombinationen av att besökare till festivalen inte kunnat fylla på sina armband har många inte lyckats få tag på vare sig mat eller dryck på väldigt länge. Det har tagit på humöret och både besökare och personal på området är frustrerade. Som kompensation fick besökare med torsdagsbiljett även inträde till fredagen, men jag rekommenderar en förändring av organisationen av Bråvalla om det ska kunna fortsätta dra lika mycket besökare som det gjort så här långt.

DSC_0091

Vi får hoppas att helgens festival fortsätter med mindre problematik och minst lika fint väder som dagen bjudit på!

Event: Bråvalla 2014


Datum: 2014-06-26

TEXT och FOTOGRAFIER:

Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)

 

Relaterade artiklar