FESTIVAL: Bråvalla – Dag 3

Jag vaknar av att soundchecken för dagens konserter är i full gång borta vid arenan. Det dundrar ut över campingområdet och jag hör många klagande röster i tält där bakfyllan precis satt in. Över marken ligger nertrampade burkar och chipspåsar. Flera partytält sitter förädiskt ostabilt till, som om de kan ramla vilken sekund som helst, och andra ligger redan på marken. Lämnade till sitt öde. 

Foto 2014-06-28 23 50 13

Det är en riktigt grå och isande kall dag med ett ständigt duggregn som kommer och går. Trots min brutala förkylning(det är inte metal!) ger jag mig ut i kylan. För att hålla värmen idag gäller det att tränga sig in i folkmassan och mosha tillsammans för att hålla värmen.

Jag tar mig en sväng till presstältet och tar en kaffe, i hopp om att den varma drycken ska hjälpa mot frossan som finns i hela kroppen. Jag konstaterar att om man är sjuk på festival så är det enda som hjälper att ge sig ut i folkmassan. Graveyard har jag sett tidigare så jag bestämmer mig för att Of Mice And Men får blir den första akten för dagen. Killarna kommer från Kalifornien, ett relativt nystartat band som spelar i Sverige för den första gången någonsin. Trots det har de fått äran att spela på en av de största scenerna. 

Shora Ahmadi_OfMiceAndMen-1542

De tas emot av en mycket välkomnande publib. Frontmannen Austin är en riktig charmör. Bandet kommer igång riktigt ordentligt på slutet och avslutar med låten You're Not Alone. 

Shora Ahmadi_OfMiceAndMen-1717

Så fort jag kommer ur klungan känner jag hur jag skakar av kylan. Jag bestämmer mig för att kasta in handuken för några timmar. På avstånd avnjuter jag tonerna av Bad Religion medans jag tillsammans med goda vänner avnjuter en öl, iklädd varma strumpor, tofflor, filt och sovsäck. Så som en öl ska avnjutas på festival!

Foto 2014-06-28 23 50 29

Det är dags för huvudnumret The Offspring! Som jag längtat efter att äntligen få se dem live. Det är 20 år sedan de släppte sitt album Smash och därför får vi njuta oss igenom hela albumet live på scen. Det blir en fantastisk konsert som jag sent kommer glömma. 

ShoraAhmadi_TheOffspring_4

Jag vägrar dock ge med mig ännu. Det svenska bandet Adept har fått äran att stänga en scen för kvällen(samtidigt som Kanye spelar), ett band som jag fölt sedan de började sin långa resa. Nu har de spelat ihop i 10 år. De bjuder på en hejdundrande show med pyroteknik och dunder. En riktigt bra avslutning på rockkvällen i mitt avseénde. Jag somnar lugnt i mitt tält till ljudet av Axwell och Ingrosso. 

Event: Bråvalla 2014


Datum: 2014-06-27

Reporter: Malene Aakre (malene.aakre@rockbladet.se)

Fotograf: Shora Ahmadi(shora.ahmadi@rockbladet.se)

Relaterade artiklar