FESTIVAL: Inför Rock am Ring

En mycket het festivalsommar är redo att explodera i full blom. Rock am Ring hålls alltid tidigt i juni och sätter därmed ofta riktlinjerna för vilka band som sedan kommer vidare till Sverige. I år är Rock am Ring dessutom längre än någonsin, fyra dagar. 
eintrittskarten-rock-am-ring-2014_1386926109

En gigant till festival fylls på med ytterligare en dag och 90 000 besökare kommer att njuta av fyra dagars fullspäckat program. Bara det att två av huvudakterna bär namnen Metallica och Iron Maiden kan få vem som helst att slänga sig över närmaste biljettkontor. Besökarna kommer dessutom att bland bratwurst och annat gott att få njuta av storheter som till exempel Slayer, Anthrax, Alter Bridge, Linkin Park, Queens of The Stone Age, Mastodon och Nine Inch Nails. Även Sverige representeras av en del artister, bland andra våra mystiska superstars i Ghost och Stockholmssönerna i Opeth.

Att det blir en fest modell bauta står klart och att det kommer att regna under minst en dag kan man räkna med. Att biran är kall och att korven är varm är andra säkra kort. Rock am Ring lämnar sällan någon oberörd. Rockbladet utökar bevakningen och kommer att liverapportera från första till sista distade ackord. Plats? Första bänkrad såklart! 

Är du på plats på Rock am Ring? Vi söker kontakt med svenska rockfans som vill ställa upp på lite kortare intervjuer och videostreaming. Hör av er via Facebook eller Instagram!

Vi som rapporterar från Rock am Ring är:

Fredrik Blid (fredrik.blid@rockbladet.se)
Fredrik Brolin (fredrik.brolin@rockbladet.se)

Relaterade artiklar