KONSERT: Bad Religion (Bråvalla)

Det väletablerade punkrockbandet Bad Religion är gamla i gamet vid det här laget. Bandet har hållit igång sen 1979 och frontmannen Greg Graffin är den enda av bandmedlemarna som varit konstant. I dagsläget är även originalmedlemarna Brett Gurewitz och Jay Bentley tillbaka på plats. Strax efter 19 på lördagen är det dags för bandet att visa vad de går för. 

Shora Ahmadi_BadReligion-2451

Bad Religion drar igång spelningen med låten Fuck You och de här punkveteranerna visar att de fortfarande har vad som krävs. De må vara gubbar, men musikaliskt sett märks det inte av och trots att det fortfarande regnar är det fullt av leende och dansande fans i publikhavet omkring mig. En kille i kilt dansar för fullt i en av de större vattenpölarna intill scenen och han får snabbt sällskap av fler upprymda fans. Jag har nästan glömt bort klassiker som Stranger Than Fiction, 21st Century (Digital Boy) och Atomic Garden. Men min personliga favorit måste nog bli Punk Rock Song. Titeln säger sig själv. Det här är Bad Religion.

Shora Ahmadi_BadReligion-2429

Greg Graffin för en väldigt avslappnad dialog mellan låtarna. Bandet skämtar med publiken, med varandra och när Greg Graffin fäller en kommentar om det kalla, regniga vädret vi har oturen att dras med.. Svarar Brett Gurewitz med "But it's the perfect excuse to make new little Swedes", varpå bandet (och även delar av publiken) brister ut i skratt. Stämningen är näst intill perfekt där jag står i regnet bland alla andra trogna Bad Religion fans. Med spelningar som denna spelar det ingen roll hur dåligt väder det är. Bandet sprider en skön och samtidigt uppspelt stämning omkring sig som är omöjlig att inte ta del av. De ger mersmak så för min del blir det mer Bad Religion när jag kommer hem från festivalen.

SKRIBENT: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)


FOTOGRAF: Shora Ahmadi (shora.ahmadi@rockbladet.se) 

EVENT: Bad Religion

ARENA: Bråvalla / Norrköping


DATUM: 2014-06-28


BÄST: Punk Rock Song

BETYG: 
9/10

Relaterade artiklar