Konsert: Dropkick Murphys (Bråvalla)

Solen skiner och vädret är fantastiskt när Dropkick Murphys entrar Panoramascenen på Bråvallafestivalen. Dropkick Muprhys är ett band jag inte haft möjligheten att se tidigare, så jag känner mig relativt neutral när jag står på plats i publiken för att se vad de går för. 

  Shora Ahmadi_DropkickMurphys-8426-copy

Bandet går ut starkt med The Boys Are Back och marken nästan gungar i takt till musiken. Publiken sjunger med för full hals och bandet sprider glädje med sin musik. Al Barr utnyttjar scenen och använder hela kroppen i kontakten med publiken. Ju längre in i spelningen desto mer energi, både från bandet och publiken. Rose Tattoo är nog bandets starkaste låt idag, men även låtar som Bastards On Parade och I’m Shipping Up To Boston gör bandet rättvisa i mitt tycke.

Jag tycker att Dropkick Muprhys gör en riktigt bra spelning och flera andra festivalbesökare håller med. Jag gillar det keltiska soundet och den geniuna glädje bandet har på scen. Det sägs dock att bandet var segstartat. Förhoppningen är att få möjlighet att se Dropkick Murphys vid fler tillfällen för att kunna bedöma detta. Jag är övertygad om att bandet snart är tillbaka i Sverige igen.

 

SKRIBENT: Linda Hasselblad (linda.hasselblad@rockbladet.se)


FOTOGRAF: Shora Ahmadi (shora.ahmadi@rockbladet.se)


EVENT: Dropkick Murphys

ARENA: Bråvalla / Norrköping


DATUM: 2014-06-26


BÄST: The Boys Are Back, Rose Tattoo

BETYG: 
7/10

 

BANDFAKTA – DROPKICK MURPHYS

BANDMEDLEMMAR

Al Barr – sång


James Lynch – gitarr
, sång

Tim Brennan – gitarr, mandolin, piano, keyboard, sång


Ken Casey – bas, sång


Matt Kelly – trummor, bodhran, sång

Josh “Scruffy” Wallace – säckpipa


Jeff DaRosa – banjo, mandolin, gitarr, keyboard, piano, munspel, flöjt, sång


 

SETLIST
The Boys Are Back

Black Velvet Band
Don’t Tear Us Apart

Going Out In Style

Which Side Are You On?
Prisoner’s Song
My Hero
Bastards On Parade
Johnny, I Hardly Knew Ya
The Walking Dead
Jimmy Collins’ Wake
Out Of Our Heads
Cruel
The Fighting 69th
Rose Tattoo
Captain Kelly’s Kitchen
I’m Shipping Up To Boston
Taking Care Of Business

 

 

Relaterade artiklar