Konsert: Imagine Dragons (Bråvalla 2014)

Imagine Dragons går på något – Och vi vill ha det! Las Vegas-kvintetten har gått från klarhet till klarhet på senaste tiden och lyckades få en Grammy för den sönderspelade, dock bra låten Radioactive. De slår på den stora trumman ikväll, och det bokstavligen. Här spelas det från hjärtat, dessutom med hjärna, och det blir tydligt att all dramatik och arena-rock á la Coldplay som de håller så kärt äntligen blir äkta under denna spelning. 

imagine-dragons---Philip-Almen

Dan Reynolds är en utmärkt frontman och sångare som träffar varje ton rätt, utan att lämna sitt band som en kuliss. Alla tar sin plats, lyser. Gitarristen kör gitarrsolon i en guldig gitarr dränkt i sommarsolen, trummisen bankar på trummorna som att livet hängde på det, och basisten studsar lättsamt fram på scenen och ler. Allt detta utan att tappa fokus, allt detta utan att vara flummigt eller oseriöst. Uppskattningsvis 40 000 (!) nånting sjunger med i de flesta rader av hits som Radioactive, Amsterdam och It's Time. De kan vara intima som förra året på Obaren i Stockholm inför 50 pers, eller gå lös i festivalformat och få enorm respons: Ett superbt kameleont-band. 

Den nya metaltunga låten Battle Cry gav mig rysningar och jag ser fram emot deras nya platta nästa år. 

 

Betyg: 8 av 10

Bästa låt: Battle Cry

 

 

 

Relaterade artiklar