Konsert: The Kooks (Bråvalla Festival)

The Kooks bjöd förutom en rejäl nostalgitropp även på den lerigaste och stökigaste konserten av alla akter som inte varit åt hårdrocks/metall-hållet. Inte framhetsat av bandet själva, utan lite idioter runtom pölen i mitten framför scenen så hoppades det och knuffades ovanligt mycket för ett så soft band. Stora irrationer, men också stor musikalisk njutning av ett säkert och spelsuget The Kooks som trots flera år utanför rampljuset tydligen vilat sig i form och tog publiken med storm.

kooks-philip-almen---bravalla-2014

Luke Pritchard ser ut som en ung Mick Jagger i scenspråk, men också lite i utseendet. Det är hungrigt, charmigt och fullt med rockstjärne-attityd. 

Det råder ingen tvekan om att The Kooks har ett bra förråd med låtar, dessutom bra framför ikväll, men de saknar de riktigt tunga låtarna och lever mest på gamla meriter. Efter de fått ut sitt nya album i september med helt nytt sound kanske mer mångfald än 18-åriga tjejer och deras ragg kommer vilja se och höra dem. The Kooks hävdar själva att de var nära att byta bandnamn för nya soundet låter som dag och natt jämfört med det gamla.

Länge leve nostalgin, länge leve The Kooks och länge leve förnyelse.

Betyg: 6 av 10

Bästa låt: Naive

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade artiklar