KONSERT: You Me At Six(Bråvalla)

Jag fick privilegiet att intervjua You Me At Six i deras loge innan deras liveframträdande på Bråvalla Festivalen. Det blev en djupdykande intervju med mycket fokus på det musikaliska skapandet och hur man håller sin musik äkta med den press som finns i musikbranschen idag. Några timmar senare stod de på scen och levererade en hejdundrande show. 

Shora Ahmadi_YouMeAtSix-0729copy

När jag träffade sångaren Josh Franceschi i deras loge var han ledigt klädd i tjocktröja och jeans. Han verkade måttligt road av det faktum att han behövde ställa upp på intervju och satt istället med hörlurar i öronen och lyssnade på musik. Jag undrade vart han gömde all den utstrålning som jag sett när han lirat andra gånger. 

Några timmar senare när bandet tar scenen är det som om en annan människa tagit över hans kropp. Här har vi en artist som kan gå in i sin arbetsroll och sköta sig exemplariskt. Genom hela spelningen presterar han med 110 procents energi och ständigt med ett stort leende på läpparna. Josh har en förmåga att få igång publiken med sin charm, mellansnack och välackompanjerade danssteg.

Den enorma folksamlingen uppmuntras att ta av sig ett klädesplagg och svinga det runt sitt huvud. Helt plötsligt är publiken ett virrvarr av flygande tröjor, jackor och diverse nakna överkroppar. Kanske blir Josh för exalterad för han lyckas välta sitt mickstativ som han sedan lyckas sparka ner från scenen. Basisten Matt Barnes blir märkbart berörd och brister ut i en skrattattack. Trots en del problem med medlyssningen på Josh mick, pågår showen precis som vanligt.  You Me At Six är ett utmärkt liveband som bland annat fått äran att spela på Wembley arena. Alla i bandet bidrar till den fantastiska energin som griper tag i publiken och som sprider glädje trots det gråa vädret. Låtarna från det nya albumet "Cavalier Youth" tas emot med jubel och allsång. Bandet konstaterar stolt att det varit värt all den väntan de gjort på flygplatsen för att få spela för en av sina bästa publiker hittils. De lovar att komma tillbaka inom kort. 

Reporter: Malene Aakre(malene.aakre@gmail.com)
Foto: Shora Ahmadi

Relaterade artiklar