KONSERTFOTO: Nifelheim – METALLSVENSKAN – 24/5

Det är få band som stått så högt på min lista att fotografera som Nifelheim. Jag blev inte besviken.

MS_NIFELHEIM20140524

Black Metal har aldrig vart min kopp med te, jag har inte riktigt hittat hela vägen fram till det hela på något sätt. Men passion, driv och genuin dedikation till sin egen musik är absolut något som attraherar míg, och är det något som Nifelheim levererar så är det just detta.

För mig blev Black Metal plötsligt ett av de starkaste korten på Metallsvenskan. Inte mycket mer än att säga än "Wow!". Det är stenhårt, hatiskt, genuint och väldigt, väldigt roligt. Jag har aldrig sett så mycket nitar i mitt liv.

Jag kom ut ur det fotodiket med ett av de största leendena jag haft på länge. Detta är ett band som jag skulle åka för att uppleva med kameran igen, men tills dess: Spana in mina bilder från spelningen här under.

 

SE HELA BILDSERIEN – NIFELHEIM

 

BANDFAKTA – NIFELHEIM

MEDLEMMAR

Hellbutcher – Sång.
Tyrant – Bas.
Felipe Plaza Kutzbach – Gitarr.
Tamás Buday – Gitarr.
Eric Ljung – Trummor.

DISKOGRAFI
1993 – Unholy Death (demo)
1994 – Nifelheim
1997 – Headbangers Against Disco Vol. 2
1997 – Devil's Force
2000 – Servants Of Darkness
2000 – Unholy Death 
2003 – 13 Years
2006 – Tribute to Slayer Magazine – (split med Sadistik Exekution)
2006 – Thunder Metal – (Split med Vulcano)
2007 – Envoy of Lucifer

Officiell HEMSIDA

Officiell FACEBOOK

 

TEXT & FOTO: Torbjörn Skogsberg (torbjorn.skogsberg@rockbladet.se)
EVENT: Metallsvenskan 
DATUM: 24e Maj, 2014

Latest posts by Torbjörn Skogsberg (see all)

Relaterade artiklar