KONSERTNYHET: Crucified Barbara följer upp albumrelease med omfattande Sverigeturné

Den 10 september släpper Crucified Barbara sitt fjärde album In The Red. En skiva som är bättre, ärligare och hårdare än något de gjort tidigare. När skivan är släppt åker bandet ut på en lång Europaturné och avslutar med inte mindre än tolv spelningar i Sverige.

Annons 

 

828224dd-5d81-4c16-b72c-76665d654875

Sedan debutskivan "In Distortion We Trust" 2005 har Crucified Barbara förtjänat sitt rykte som ett sjuhelsikes liveband genom idogt slit på alltifrån de största festivalscenerna till de skitigaste rockklubbarna, både på egen hand och som support till storheter som In Flames, Sepultura, Motörhead och Backyard Babies. Bandet har turnerat över hela Europa flera gånger om, hunnit med ett par vändor i Brasilien, spelat i Australien och gjort en fem veckor lång USA-turné.

Crucified Barbara tjuvstartar turnerandet i sommar med ett gäng europeiska festivalspelningar och bandet har redan släppt en första låt och video från den kommande skivan.

"En femtedel av alla världens kvinnor har utsatts för våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid. Den mörka statistiken blev grunden till låten 'To Kill a Man' och vår hittills viktigaste video. Produktionsbolaget 11frames har fångat vår vision perfekt och vi är stolta över att vi tar chansen att lyfta tunga ämnen som våld och sexism med en riktigt tung hårdrocksvideo." , säger bandet själva om sin senaste låt och video och fortsätter:
"Vi har aldrig varit bättre än nu, den nya skivan är det bästa, ärligaste och hårdaste vi nånsin gjort och vi längtar efter att få ge oss ut på vägarna och äntligen spela låtarna live.”

Datum:

29 oktober – Umeå, Scharinska
30 oktober – Piteå, Acusticum
1 november – Luleå, Kulturens Hus
7 november – Ronneby, Club Ron
8 november – Malmö, KB
14 november – Göteborg, Sticky Fingers
15 november – Jönköping, Denim & Leather
21 november – Sandviken, Backstage
22 november – Trollhättan, Backstage
27 november – Norrköping, Dynamo
28 november – Stockholm, Kägelbanan
29 november – Örebro, Nivå

Videon till "To Kill A Man":
The YouTube ID of YoUBd6aTJMg</span><span style="line-height: 1.6em"> is invalid.

Relaterade artiklar