KONSERTNYHET: Rise Against tar med Pennywise till Stockholm

Energiska riff, starka tempoväxlingar, smittsamt melodiösa melodier och ett brinnande samhällsengagemang. Få band i världen är ens i närheten av att slå Chicagokvartetten Rise Against på fingrarna när det kommer till detta. Den 23 november kommer de till Arenan – Fryshuset i Stockholm och har med sig inga mindre än Pennywise som gäster. Utöver denna duo får vi också se Emily’s Army under samma kväll. Biljetterna släpps till försäljning den 27 juni kl 9.00.

RiseAgainst_press

Rise Against bildades 1999, då under namnet Transistor Revolt, av resterna från 88 Fingers Louie och Baxter, två band som dog under slutet av 90-talet. Året därpå producerade de sin första demo under samma namn och först 2001 släppte de sitt första riktiga album, "The Unraveling", samtidigt som de bytte namn och började gå under Rise Against-flagg.

Efter det har bandet varit en ledare i klassen och släppt en rad rosade album men när monstersuccén "Hero of War" kom 2008 som en del av deras femte album "Appeal to Reason" gick bandet från att vara stora till massiva.

Nu 15 år efter start är Rise Against aktuella med sitt sjunde studioalbum vid namn ”The Black Market” som har releasedatum i mitten av juli. Albumet visar fortfarande alla de drag vi associerar med Rise Against, men här finns också en viss mognad som på vissa delar får våra tankar att närma sig band som Foo Fighters

När det nu är dags för Rise Against att komma tillbaka till sina svenska fans har de dessutom en fin överraskning i form av sällskap från det klassiska bandet Pennywise. Amerikanerna som bildades i Kalifornien 1988 har sedan dess bjudit oss på skejtpunk som i deras fall bryts ner till kompakt snabb melodiös rock med friska riff, ettriga trummor och ett tajt sväng. I likhet med Rise Against har även Pennywise på senare tid också kraftigt börjat ifrågasätta delar av det amerikanska samhället, bland annat USA:s vapenpolitik.

Räkna med händer i luften, rungande allsångskörer och ett sjukt tryck nu när Rise Against äntligen kommer tillbaka till Sverige. Att vi dessutom får chansen att se Pennywise och Emiliy’s Army under samma kväll gör den 23 november 2014 redan nu till ett klassiskt datum.
 

Lineup

Rise Against [US]
Pennywise [US]
Emiliy’s Army [US]

Datum

23.11 – Stockholm, Arenan – Fryshuset

Relaterade artiklar